Slovenija
1 ogledov

Selitev do počitnic

“Želimo imeti knjižnico, ki bo ena od najsodobnejših in ena od najlepših v Slove Žurnal24 main
Kranj. Mestna uprava upa, da bo knjižnica med poletnimi počitnicami že delovala v Globusu.

Selitev. Kranjska mestna uprava bi novo knjižnico v nekdanji Globus preselila še do poletja. “Preseliti jo želimo čim prej, da bo med počitnicami že delovala v novih prostorih,” je dejal kranjski župan Mohor Bogataj. Povsem nared ob odprtju verjetno še ne bo, občina pa pričakuje tudi intenzivna usklajevanja glede dodatnih finančnih zahtev investitorja.

Knjigomata ne bi čakali
Do poletja zagotovo še ne bo glavnega knjigomata. Razpis je bil že ponovljen, vendar vodstvo občine ocenjuje, da bo za izvedbo potrebnega vsaj pol leta. Podžupanji Nadi Mihajlović se vseeno zdi smiselno pohiteti. “Glede na to, da so prostori v uporabnem stanju in da smo zdaj v najemnih, bi s stroškovnega vidika vseeno želeli knjižnico preseliti na novo lokacijo,” je dejala.

Dodatne zahteve
Mestna uprava pričakuje še intenzivna pogajanja z investitorjem, podjetjem IC Dom. “Ta ima kar velike zahteve. Prva je okoli dva milijona evrov,” je dejal župan Bogataj. “Ne glede na različnost mnenj se moramo uskladiti, kdo je komu kaj dolžan, kdo je kaj naredil ter kaj je bilo in kaj ni bilo naročeno,” je poudaril in napovedal imenovanje izvedencev na obeh straneh, projekt pa bo pregledala tudi skupina strokovnjakov. Prejšnja uprava je sicer ob zahtevah IC Doma ves čas vztrajala, da do dodatnih finančnih sredstev ni upravičen, Bogataj pa, kot kaže, nekaj manevrskega prostora pušča, ko ugotavlja, da je bil projekt povečan za dodatno kvadraturo.

En mesec zaprta
Knjižnica bo med selitvijo približno en mesec zaprta, na pomoč pri prevažanju gradiva pa naj bi priskočili tudi poklicni in prostovoljni gasilci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.