Slovenija
38289 ogledov

Silovit veter ponoči za seboj pustil razdejanje, v teh krajih je bilo najhuje

Vetrolom veter neurje podrta drevesa
1/2
V noči na nedeljo je močan veter podiral drevesa.

Največ težav je povzročil na območju Celja, Kranja, Maribora, Murske Sobote in Slovenj Gradca, kjer so regijski centri zabeležili 26 dogodkov, so navedli v Upravi RS za zaščito in reševanje.

Močan veter je podiral drevesa na cestišče in v treh primerih na stanovanjska objekta in hlev. Posredovalo je 19 gasilskih enot ter druge službe, ki so podrta drevesa odstranjevali in občanom nudili pomoč pri zaščiti poškodovanega ostrešja, so navedli.

O vetrolomu so poročali na območjih občin Dobrna, Gornji Grad, Laško, Luče, Mozirje, Solčava in Velenje ter na območju Podgorja. Zgodil se je tudi na regionalni cesti v Podklancu ter na regionalni cesti v Tolstem vrhu.

Ob tem so opozorili, da bo po podatkih agencije za okolje do večera pod Karavankami, Kamniško-savinjskimi Alpami in na severovzhodu države pihal okrepljen veter severnih smeri, ki bo v sunkih presegal hitrost 70 kilometrov na uro. Za severozahod in severovzhod države danes velja oranžno opozorilo. Zvečer in ponoči bo veter postopno oslabel.

Vetrolom veter neurje podrta drevesa | Avtor: Profimedia Profimedia

 

* Fotografije so simbolične.

Komentarjev 2
  • Avatar NickMason
    NickMason 11:26 15.september 2024.

    https://www.sciencephoto.com/media/163859/view