Slovenija
1165 ogledov

Skupna lista SDS in SLS pridobiva

vložitev kandidature za volitve poslancev RS v Evropski parlament Saša Despot
Teden dni pred volitvami: skupna lista SDS in SLS nekoliko pridobila, LMŠ izgubila.

Teden dni pred volitvami v Evropski parlament najbolje kaže skupni listi SDS in SLS, ki bi jo podprlo skoraj 19 odstotkov volilcev, kaže raziskava, ki jo je Ninamedia opravila za Večer, Dnevnik in RTV Slovenija. Nosilec liste je Milan Zver. 

Irena Joveva, Marjan Šarec | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Takoj za skupno listo SDS in SLS je SD. Za listo, ki jo vodi Tanja Fajon, bi glasovalo dobrih 18 odstotkov volilcev. 
Še pred mesecem dni je bila glede na ankete Ninamedie na prvem mestu LMŠ s 17 odstotki, zdaj pa je lista, ki jo vodi Irena Joveva na tretjem mestu, zanjo pa bi še vedno glasovalo 17 odstotkov volilcev.  Prve tri liste bi tako lahko dobile po dva poslanca. 

Enega poslanca bi lahko dobila NSi z Ljudmilo Novak na čelu liste. Zanje bi glasovalo nekaj manj kot osem odstotkov. V Evropski parlament bi se lahko prebil tudi Igor Šoltes, nosilec liste DeSUS za katero bi glasovalo skoraj sedem odstotkov volilcev. 
Še vedno ima za en mandat možnosti Levica z nosilko Violeto Tomić, na lestvici Ninamedie pa se je pojavil še SNS, ki za levico zaostaja le 0,8 odstotka. 

rojstvo Slovenija Tokrat grem volit: Video ob katerem ne boste ostali ravnodušni
Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 13:31 20.maj 2019.

    Ob pogledu na foto , ne vidim nikogar,ki si zasluži moje zaupanje . Ob "normalni" volilni udeležbi bodo dobili največ 2 glasova . Tudi domobrancev je vsak dan manj.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 08:30 20.maj 2019.

    Kaj pridobiva? Na teži? Zver se je res zredila zadnje cajte...