Slovenija
33 ogledov

Slabi signali iz Janševe vlade

Zakaj mora vlada ohraniti ministrstvo za Slovence po svetu? In zakaj bi bil ravno Žerjav najprimernejši, da potegne gospodarstvo iz recesije?

Borut Hočevar. | Avtor: Saša Despot Saša Despot
V morebitni vladi Janeza Janše naj bi ohranili resor za Slovence po svetu. Vodila naj bi ga Ljudmila Novak, NSi. Kakšen signal bi bil to?

Slab. Zelo slab. Pokazal bi, da varčevanje ne bi bilo pomembna prioriteta vlade. Ministri brez listnice namreč sodijo v nek drug čas. V obdobje, ko smo si lahko privoščili marsikaj nenujnega. Tudi kakšnega ministra "viška". Slovenci po svetu bi bili v vsaki drugi vladi organizirani v oddelek ministrstva za zunanje zadeve. Če bo predlog obveljal, bo pokazal, da so Janševi pripravljeni trošiti tudi tam, kjer ni nujno.

Problem ni zanemarljiv. Kako lahko takšna vlada zahteva varčevanje od zdravnikov, šolnikov in drugih? Vsak sindikalist ji bo zabrusil: "Varčujte najprej pri sebi!"

Je argument za ohranitev takšnega ministrskega mesta, da morajo biti šefi koalicijski strank tudi člani vlade? Ne. Gregorja Viranta menda ne bo v vladi. In če ne bo Viranta, zakaj bi morali biti v vladi Novakova, Karl Erjavec in Radovan Žerjav? Je Erjavec izvedenec za zunanjo politiko? In Žerjav kot minister za gospodarstvo. Je to res mož, ki bo potegnil gospodarstvo iz recesije?

Reševalec Italije Mario Monti je zbral moštvo strokovnjakov. Morebitna Janševa vlada pa bi utegnila biti zelo daleč od tega.

Komentarjev 33
  • JANEZ1958 22:58 22.januar 2012.

    Idi čiprej na psihiatrijo !

  • gina 17:07 22.januar 2012.

    Hočevar, bilo bi bolje, da obdelate svoje (Jankovića) in da tam naredite red. Nismo opazili, da bi vas skrbele razne spremembe namembnosti zemljišč in bogatenje familije Janković, milijardni dolgovi Ljubljančanov zaradi megalomanije imenovane Stožice, nepoplačani izvajalci, prestrašeni delavci, ki niso ...prikaži večo smeli govoriti, samomori podjetnikov, ki so jih Stožice pognale v smrt, Jankovićevo poblaznelo, panično koruptivno iskanje manjkajočih parlamentarnih glasov pri konkurenci, smrdljivi udbaški Udeti & Co, ki pozivajo k konstruktivni nezaupnici vlade, ki je sploh še ni..Ni vas skrbelo dejstvo, da je Pahor s svojo nesposobnostjo skoraj uničil Slovenijo, da se padli fosil Kučan vtika v narodovo tkivo in ga žre, da njego vi sofosili delajo Sloveniji sramoto po svetu., Škandal! A to vas pa nič ne moti! Banda 571 , tudi vi ste opravili svoje! Obstoja internet in tam je resnica. To bodo ne-bralcem prenesli otroci in vnuki! Dovolj škode ste delali. Sedaj je konec!

  • tralala 16:51 20.januar 2012.

    prosim, če si lahko bolj nazoren, ker desni volilci niso najbolj dojemljivi in tvoje satire ne bodo najbolj dojeli.