Slovenija
31 ogledov

Slabše vreme od četrtka naprej

(Foto: Naša bralka) Žurnal24 main
Prihodnji teden se nam obeta vremensko lep začetek, a se bo v drugi polovici vreme že malce sfižilo in prineslo več padavin.

Do srede lahko lepo in suho vreme pričakujemo po celi državi, obetajo pa se nam tudi skoraj poletne temperature z do 27 stopinj Celzija čez dan, nam je povedal dežurni prognostik Janez Markošek.

Tu pa tam se lahko prikaže še kakšen nevihtni oblak, kakšnih večjih padavin pa ne bo. Tudi v hribih in visokogorju bodo razmere naklonjene planincem, pričakujejo lahko le malce več vetra.

Pri tem velja opomniti, da je na višini nad 2.500 metrov še vedno okoli tri metre snega, ki je večinoma zmehčan in moker, ledišče pa je bilo ta teden na višini okoli 2.400 metrov.

V četrtek se bodo nato že začele pojavljati popoldanske nevihte, v petek pa se bo začelo bolj nestalno vreme z občasnim dežjem. Takšne razmere bodo nato trajale do nedelje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.