Slovenija
19102 ogledov

Koliko časa bo še sneg?

Sneg in pomlad
Vremenska napoved do začetka prihodnjega tedna.

Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno vreme. "Dopoldne bodo padavine večinoma ponehale, le na zahodu se bodo občasno pojavljale še do večera," pišejo pri Agenciji za okolje. "V severovzhodni Sloveniji se bo popoldne oblačnost trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 9 stopinj Celzija."

Jutri bo na vzhodu nekaj sončnega vremena, tam bo čez dan ponekod zapihal jugozahodnik. "Drugod bo pretežno oblačno," pravijo pri Arsu. "Zjutraj in dopoldne bo občasno rahlo deževalo ponekod na zahodu, popoldne in zvečer se bodo krajevne padavine, deloma plohe, širile proti vzhodu. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob morju in na Goriškem okoli 5, najvišje dnevne od 3 do 8, ob morju in ponekod v vzhodnih krajih okoli 10 stopinj Celzija."

Manjše padavine v noči na četrtek

V noči na četrtek bodo občasno manjše, krajevne padavine, meja sneženja bo med 800 in 1000 metri. "V četrtek do jutra bodo padavine večinoma ponehale," napovedujejo pri Arsu. "Dopoldne se bo od zahoda delno zjasnilo. V petek bo na vzhodu delno jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. Ponekod bo pihal jugozahodnik."

V petek bodo naši kraji v šibkem območju visokega zračnega tlaka, ki bo v soboto slabel. "Nad zahodno Evropo pa se bo že poglobilo novo območje nizkega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo že vplivalo na vreme pri nas," še napovedujejo pri Arsu. "V ponedeljek ali v torek se bo polje zračnega tlaka spet krepilo, V višinah bo prevladoval veter zahodnih smeri."

Kakšen bo vikend?

V petek bo na vzhodu povečini sončno, drugod zmerno do pretežno oblačno. "Ponekod v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo, a količina padavin bo zelo majhna," pišejo pri Arsu. "Od sobote do vključno ponedeljka bo prevladovalo oblačno vreme, V soboto bo občasno rahlo deževalo na zahodu, v nedeljo pa tudi drugod. V torek bodo padavine ponehale, v sredo pa bo nekaj sonca."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • tomaz 10:51 06.marec 2018.

    dobro vprašanje...kolk časa bo še sneg...ja dokler ne bo skopnel......aja paollo..hvala za ponudbo