Slovenija
51 ogledov

"Slepomišili pred javnostjo"

Andrej Mihevc opozarja, da bi bil kljub sodobni tehnologiji popoln nadzor nad iz Žurnal24 main
CI: "Cero pri Lomu nesprejemljiv. Če bomo izigrani, gremo na organe EU."

Logatec. “Lokacija centra za ravnanje z odpadki (Cero) pri Lomu je popolnoma neprimerna s krasoslovnega vidika, saj tu potekajo vodne poti, pa tudi z vidika splošnega urejanja prostora, ker se odpira nova, tretja industrijska cona, čeprav drugi dve še nista zapolnjeni,” opozarja krasoslovec Andrej Mihevc z Inštituta za raziskovanje krasa ZRC SAZU, ki sodeluje z logaško civilno iniciativo (CI) proti izgradnji Cera pri Lomu.

Zapravlja zaupanje
Poleg lokacije se CI zdi problematičen postopek, po katerem se je občinska uprava “na hitro in nedomišljeno” lotila projekta, brez strokovne osnove in mimo javnosti, ki o projektu ve le to, kar je izvedela iz medijev, in zato zahteva takojšnjo javno razpravo. “S takim ravnanjem bo župan zapravil zaupanje ljudi, če ga že ni, in resno ogrozil projekt reševanja težav z odpadki. Če bo CI izigrana, bo namreč o nepravilnostih v postopku poročala evropskim organom,” svari Mihevc.

Drugi župani naj bodo previdni, ker rešitve še ni ali pa lahko pade v vodo.
CI Logatec Logatčanom

Logaški župan Berto Menard se včeraj na naše klice ni odzval, je pa javno že povedal, da “lokacija pri Lomu še ni zacementirana” in da si želi javno razpravo.

Opozicija proti Lomu
Logaški občinski svet. Obravnavo predloga medobčinske pogodbe o projektu Cero Notranjske, Istre in Krasa za 17 občin bo nadaljeval na četrtkovi seji. Opozicija je odločno proti lokaciji pri Lomu, zahteva pa tudi, da občina dobi ustrezno rento. Predstavitev projekta javnosti bo šele 17. marca.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.