Slovenija
23 ogledov

Slovenija mora vrniti denar EU

Nepravilno porabljen denar bo Slovenija morala vrniti. (Foto: Pro Plus) Žurnal24 main
Zaradi nepravilno porabljenih sredstev za razvoj podeželja mora Slovenija v evropski proračun vrniti skoraj tri milijone evrov.

Slovenija mora vrniti nepravilno porabljenih 2,281 milijona evrov zaradi zapoznelega preverjanja in zapoznele sprožitve postopka za vračila pri kmetijsko-okoljskem ukrepu in pri ukrepu za območja z omejeno kmetijsko dejavnostjo, so pojasnili v komisiji.

Poleg Slovenije mora denar vrniti še devet držav članic Unije, ker pri koriščenju sredstev v sklopu skupne kmetijske politike niso upoštevale pravil EU ali zaradi neustreznih nadzornih postopkov nad kmetijskimi izdatki, so še razložili v Evropski komisiji.

Denar morajo vrniti Avstrija, Danska, Finska, Nemčija, Madžarska, Luksemburg, Španija, Velika Britanija, Slovaška in Slovenija. Levji delež mora vrniti Velika Britanija, in sicer vse skupaj okoli 225 milijonov evrov, Madžarska pa 11 milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.