Slovenija
20 ogledov

Slovo od koncertov

Najbolj obiskani koncerti na Tednu mladih so bili prav tisti na Slovenskem trgu. Žurnal24 main
Teden mladih. Koncerti zaradi krčenja sredstev nič več brezplačni. Selitev na Khislstein.

Kranj. Veliki koncerti festivala Teden mladih se najverjetneje ne bodo več odvijali na Slovenskem in Glavnem trgu v Kranju, pač pa na gradu Khislstein. “Najdražja je logistika za postavitev odra, ozvočenja in druge infrastrukture na Slovenskem trgu,” je pojasnil Andraž Šiler, predsednik Kluba študentov Kranj (KŠK), ki je organizator Tedna mladih.

Sociale ne bodo krčili
Kot smo poročali prejšnji teden, bo KŠK zaradi nove delitve sredstev iz naslova koncesijskih dajatev od študentskega dela že prihodnje leto dobil za polovico manj sredstev od prejšnjih skoraj 490 tisočakov.

Upravi odbor je ta teden postavil okvirne smernice krčenja projektov KŠK. Znižali bodo predvsem sredstva, namenjena kulturi, odnosom z javnostmi, honorarjem in reprezentanci. “Pri oglaševanju se bomo osredotočili na brezplačne kanale, kot je Facebook ali e-pošta,” je povedal Šiler.

9 dni vsako leto traja Teden mladih. Dolžine festivala ne nameravajo krajšati.

Na področju športa bodo ohranili projekte, za katere je največ zanimanja. Tako ne bodo krčili brezplačne rekreacije za študente, manj sredstev pa bodo namenili športnim sekcijam kluba, saj tam prevladujejo stalni udeleženci. Prav tako ne bodo zmanjšali sredstev resorju sociala.

Dogovor z občino
Tudi če ne bi bilo zmanjšanja sredstev, se bo treba navaditi, da so brezplačni koncerti stvar preteklosti,” je dejal Šiler. Ker bo na gradu Khislstein postavljen stalni oder z ustrezno opremo, se bodo z občino poskušali dogovoriti za neprofiten najem. “Koncerti bodo tako zaprti, pobirali pa bi neko simbolično vstopnino,” načrtujejo v KŠK.

Delavnic, športnih turnirjev, predstav in drugih manjših dogodkov Tedna mladih predvidoma ne bo treba krčiti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.