Slovenija
6 ogledov

Sneg pobelil hribe

Sneg nad 600 nadmorske višine.
1/6
G. N.
Ob tokratni ohladitvi je sneg pobelil predvsem kraje nad 600 metri nadmorske višine. Po nižinah o snegu ne duha ne sluha. Za dobro smuko je na slovenskih smučiščih še premalo snega.

Tokrat so se napovedi vremenoslovcev, kar se tiče snega, uresničile. Snežne padavine so namreč ponoči, ko je državo prešla hladna fronta, zajele predvsem kraje nad 600 metri nadmorske višine, kar je razvidno tudi iz fotografij našega bralca.

A to še ne pomeni, da se lahko ljubitelji smučanja nadejajo hitrejšega odprtja slovenskih smučišč. Na Krvavcu so za zurnal24.si povedali, da je ponoči zapadlo pet centimetrov snega, a je to še premalo za zagon smučišča. Glede na to, da se v naslednjih dneh obeta otoplitev, bi se tako lahko odprtje smučišča zavleklo v drugo polovico decembra.

V Kranjski Gori ponoči ni snežilo. Smučarske proge bodo zato še nekaj dni samevale. Prav tako je za dobro smuko še premalo snega na smučišču Kanin. "Odvisni smo od naravnega snega," so za zurnal24si povedali na Kaninu in tako izrazili upanje, da jim bo vreme v prihodnjih dneh bolj naklonjeno.

Razjasnilo se bo

Padavine bodo sicer že danes dopoldne ponehale in čez dan se bo že razjasnilo. Jutri bo zjutraj po večini jasno, po nekaterih nižinah bo megla. Čez dan bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, občasno tudi pretežno oblačno.

V severni Sloveniji bodo možne manjše padavine. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 800 metrov. Zapihal bo jugozahodni veter, piše na spletni strani Agencije RS za okolje.

Po večini jasno vreme se bo nadaljevalo tudi v četrtek. Dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. V petek bo čez dan že več oblačnosti. V hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bo rahlo deževalo ali rosilo. Pihal bo jugozahodni veter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.