Slovenija
32 ogledov

Sneg pobelil tudi nekatera nižjeležeča smučišča

smučišče, smučar, policija, nadzor Žurnal24 main
Na Mariborskem Pohurju prvič nočna smuka do doline.

Sinoči so na Mariborskem Pohorju prvič v tej sezoni omogočili nočno smuko vse do doline po tradicionalni Čopovi progi. Novozapadli sneg je tako dal zagona tudi nekaterim nižjeležečim smučiščem. Snega je sicer največ na Krvavcu, Rogli, Kopah in Voglu. Vlečnice delajo na Cernem, Golteh, v Kranjski Gori, na Krvavcu, Ribniškem Pohorju, Rogli, SC Beli, na Starem Vrhu in na Voglu. 

Prihodnji teden šolske počitnice

Žičničarji so tako novozapadlega snega  zelo veseli, tudi zato, ker se čez teden dni začenjajo zimske šolske počitnice. Predsednik Združenja slovenskih žičničarjev in direktor družbe Golte Ernest Kovač pravi, da si zdaj želijo sončnega vremena, ki bo na smučišča privabilo smučarje, sezono pa že zdaj ocenjuje za boljšo kot lani.

"Za vsak sneg, ki pade, smo zelo hvaležni, saj to pomeni, da ni treba delati tehničnega snega, s čimer so povezani visoki stroški," je dejal Kovač, ki bi bil, tako kot ostali žičničarji, še bolj zadovoljen, če bi se prve vremenske napovedi o obilici snega uresničile. Tako na nekaterih smučiščih ni zapadlo dosti novega snega, je pa po njegovem mnenju pomembno, da je tudi v dolinah zimsko vzdušje, kar smučarje gotovo spodbudi k odhodu na smučišča.

80 odstotkov nastanitev zasedenih

Smučarski centri so tudi v pričakovanju zimskih šolskih počitnic, ki se za prvi del šolarjev začnejo čez teden dni, za preostale pa teden dni kasneje. Kot pravi Kovač, so žičničarji na počitnice pripravljeni, po njegovih podatkih so nastanitvene zmogljivosti v bližini smučišč že precej zasedene, do 80 odstotkov, nekateri termini na Rogli tudi že polno zasedeni. Se pa še najdejo prosta mesta, predvsem pa je po njegovih besedah veliko "prostora" še za dnevne smučarje.

Kot glede na snežne razmere kaže zdaj, bo smučarska sezona trajala še nekaj časa, že zdaj pa Kovač pravi, da je letošnja sezona boljša kot lanska, kljub temu da je bil december slab. Še vedno pa tokratna sezona ni blizu dobrim preteklim sezonam. Zdaj veliko pričakujejo od februarja, prav tako računajo na dober obisk tudi v marcu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.