Slovenija
4 ogledov

Snežinke že danes, v nedeljo do 15 centimetrov

sneg Nemčija EPA
Snežinke nas bodo presenetile že danes. Jutri bo sprva po večini še suho, a se bo kmalu spet pooblačilo in začelo snežiti. Snežilo bo vse do ponedeljka zjutraj. Po nižinah lahko zapade do 15 centimetrov snega.

Danes bo oblačno z občasnimi padavinami, ponekod po nižinah lahko že sneži. Sneg se še ne bo oprijemal cestišča, ker so tla še razmeroma topla. Ohladilo pa se bo ozračje. Namerili bomo od 0 do 5, na Primorskem do 8 stopinj C.

Konec tedna snežen

Jutri bo pretežno oblačno in sprva po večini suho, burja bo nekoliko oslabela. Čez dan se bo na Primorskem delno razjasnilo. Popoldne bo od juga spet začelo snežiti. Temperature bodo še nižje, in sicer od –3 do 1 zjutraj, ter –1 do 3 čez dan.

Oblačno vreme s padavinami se bo nadaljevalo tudi v nedeljo, po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo. Zapade lahko tudi do petnajst centimetrov snega. Snežiti bo prenehalo šele v ponedeljek zjutraj.

Začetek tedna se bo sneženje umirilo

Po besedah meteorologov se bo v začetku prihodnjega tedna sneženje umirilo. Temperature bodo ostale malo nad lediščem. Zaradi jasnih noči bodo jutra tam, kjer je snežna odeja, precej mrzla.

Tudi v sosednjih pokrajinah sneži

Podobno vreme bo tudi v sosednjih pokrajinah. Na Hrvaškem se bo meja sneženja v notranjosti spustila do nižin. Zapihala bo tudi zmerna burja. Drugod bo suho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.