Slovenija
43 ogledov

Sodišče: Janša proti Ropu

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Janez Janša in Tone Rop se bosta najverjetneje poravnala. Janša toži Ropa zaradi izjave o dogovarjanju glede incidentov v Piranskem zalivu.

Ker vsi upajo, da se bo zadeva razrešila s poravnavo, je sodnica okrajnega sodišča v Ljubljani Martina Lepoša Hajtnik sklenila, da poiščejo možnost za sporazum, zato se bodo znova srečali 12. novembra.

Po že dveh prestavitvah obravnave se je tako danes vendarle začel postopek. Janez Janša toži Toneta Ropa zaradi izjave, da sta se Janša kot tedanji slovenski premier in Ivo Sanader kot tedanji hrvaški premier dogovarjala glede incidentov v Piranskem zalivu pred volitvami leta 2004. Rop je še izjavil, da je pogovore Janša – Sanader prestregla Sova, ki sicer ni namerno prisluškovala Janši, ampak je pogovor ujela v okviru mednarodnega spremljanja zvez.

Janša in Sanader sta vse zanikala, je pa Janša zoper Ropa vložil civilno tožbo, s katero zahteva umik izjave in javno opravičilo.

Ropa danes ni bilo na sodišče. Opravičil se je, da se mora ob torkih in sredah udeleževati sej upravnega odbora Evropske investicijske banke. Rop je namreč podpredsednik in član upravnega odbora banke.

Janša je bil na sodišču tudi včeraj, tokrat zaradi tožbe zoper Delo, od katerega zahteva opravičilo in 300 tisoč evrov v imenu stranke SDS. Zmotil ga je zapis novembra lani: “Denar iz Patrie ni končal pri Janezu Janši, temveč v njegovi stranki SDS."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.