Slovenija
298 ogledov

Sodišče tožbo vročalo osem let

Vrhovno sodisce v Ljubljani, ilustracija, tehtnica, Tavčarjeva Boštjan Tacol
Tožba. MOL od države zahteva 6,5 milijona evrov.

Najpozneje čez en mesec bo Gordana Indihar Veličković, sodnica Okrožnega sodišča v Kranju, razsodila o odškodninski tožbi Mestne občine Ljubljana (MOL), ki od Republike Slovenije zahteva 6,5 milijona evrov.

“Sodnika je treba zaslišati”

MOL toži državo, ker ji ljubljansko okrožno sodišče osem let ni vročilo tožbe – ta je bila vložena leta 1994, vročena pa leta 2002. MOL za zahtevek sploh ni vedela, so pojasnili v občinski službi za pravne zadeve. “Ker je sodišče opustilo vročitev tožbe, so nastale izjemno visoke obresti, saj so tekle ves čas, ko sodišče ni opravilo dolžnega ravnanja,” so dodali.

Matija Testen, pooblaščenec MOL, je na včerajšnji obravnavi zavrnil argumente državne pravobranilke Ivanke Demšar Potočnik, da so za to krivi tudi sodni zaostanki in sistemske težave v sodstvu. Zahteval je, naj sodnika, ki mu je bil primer dodeljen (po neuradnih podatkih Testena je to Drago Škrget, ki na ljubljanskem okrožnem sodišču ni več zaposlen, bil pa je vodja oddelka za gospodarsko sodstvo), zasliši. “Če se je spis izgubil ali ostal v predalu, je to protipravno dejanje sodišča,” je dejal Demšar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.