Slovenija
15 ogledov

Sodišče zavrnilo Dimičevo?

Ustavno sodišče naj bi zavrnilo predlog odvetniške pisarne Čeferin, da se začasno zadrži izvajanje domnevno spornih členov protikorupcijske zakonodaje v primeru Simone Dimic.

Kot poroča portal pozareport.si naj bi ustavno sodišče zavrnilo predlog Simone Dimic in njene odvetniške pisarne, da se zadrži izvajanje "spornih" členov Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije. Ustavno sodišče slednjega še ni uradno potrdilo.

Spomnimo, Simona Dimic bi morala biti v sredo zaslišana pred Komisijo za preprečevanje korupcije, a na zaslišanje ni prišla. V skladu z dogovorom z  odvetnikom Petrom Čeferinom se zaslišanja ni udeležila, so pa iz odvetniške družbe Čeferin komisiji poslali dopis, v katerem jih obveščajo o vloženem predlogu za ustavno presojo zaradi postopanja komisije do Simone Dimic. Kot je v sredo dejal predsednik komisije Goran Klemenčič, ima Dimičeva do tega vso pravico. Je pa "očitno splahnela" njena pripravljenost na sodelovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.