Slovenija
1 ogledov

Spopadi zajeli tudi krščanske četrti Damaska

Spopadi v Siriji EPA
V sirski prestolnici Damask so prvič od začetka nemirov izbruhnili spopadi blizu dveh krščanskih predelov. Siloviti spopadi v Alepu se medtem nadaljujejo peti dan.

Spopadi med sirsko vojsko in uporniki so po podatkih Sirskega observatorija za človekove pravice izbruhnili na obrobjih predelov Bab Tuma in Bab Šarki. V spopadih je umrl en vojak.

Bab Tuma in Baba Šarki sta tradicionalno krčanski četrti v starem mestnem jedru Damaska. Pred začetkom nemirov sta bili zelo priljubljeni destinaciji turistov, prav tako pa je bilo tam veliko hotelov. Obe četrti sta bili v preteklosti prizorišče protestnih shodov v podporo režimu sirskega predsednika Bašarja Al Asada.

V Siriji je v torek v nasilju umrlo 154 ljudi, od tega približno polovica v Alepu, kjer že od sobote poteka ofenziva sirske vojske, s katero želijo zavzeti predele Alepa, ki so v rokah upornikov. Po navedbah observatorija so bili torkovi spopadi v Alepu najsilovitejši doslej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.