Slovenija
21 ogledov

Srb, ki je v Slovenijo pripeljal 60 kg kokaina, krivde ne prizna

Fotografija je simbolična. (Foto: PU Celje) Žurnal24 main
Sojenje 40-letnemu srbskemu vozniku, ki je novembra v Slovenijo pripeljal več kot 60 kilogramov kokaina. Za priznanje krivde se ni odločil.

Sredi marca se bo na koprskem sodišču začelo sojenje zoper srbskega voznika, ki je novembra poleg različnega sadja v Slovenijo pripeljal tudi 60 kilogramov kokaina. Tožilka mu je v zameno za milejšo kazen ponudila priznanje krivde, za katero pa se voznik tovornjaka ni odločil. Dolžina predlagane zaporne kazni, ki jo bo v primeru, da mu na sodišču krivdo tudi dokažejo, je bila zanj očitno predloga, poročajo Primorske novice.

Rekorden zaseg kokaina

Srbskega voznika so policisti prijeli 18. novembra lani v okviru poostrenega nadzora prometa; ugotovili so več kršitev prometnih predpisov in tudi zakona o tujcih. Vozilo so pregledali tudi s pomočjo policijskega psa, ki je dal znake, da je v vozilu najverjetneje skrita droga. Podrobnejši pregled je pokazal, da sta bili v tovornjaku res dve potovalni torbi, v njih pa v več paketih dobrih 60 kilogramov kokaina.

Voznik tovornjaka je imel tudi sostorilca; policisti so v še eneme tovornjaku celjske registracije odkrili štiri črne nahrbtnike, v njih pa še dodatnih 107 kilogramov kokaina.

Preiskava v zvezi s tem rekordnim zasegom kokaina pri nas še vedno poteka, kriminalisti še vedno iščejo vse vpletene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.