Slovenija
14 ogledov

Srbski zunanji minister sprožil Twitter upor

Zunanjega ministra so na Twitterju poimenovali za Spužija Kvadratnika. Tako ga s twitter.com
Policija je po poročanju srbskih medijev pričela iskati uporabnike lažnih računov politikov na omrežju Twitter. Prva tarča: lažni račun zunanjega ministra Vuka Jeremića s psevdonimom @VookJeremic.

Vodstvu Twitterja so z ministrstva poslali zahtevek, da se račun ukine. Uporabnika naj bi po nekaj dneh z vrha omrežja pozvali k spremembi nadimka. Ta se je potem odločil za @notVookJeremic.

Srbski urad za boj proti organiziranemu kriminalu naj bi po tem incidentu pričel s preiskavo lažnih profilov srbskih politikov na spletu, poroča slobodnaevropa.org.

 

Tuji diplomati ne morejo vedeti

"Ni šala, če nekdo na lažnih profilih na Facebooku in Twitterju zavaja tuje državnike, ki so v stiku z šefom naše diplomacije," je v zagovor politike povedal Srđan Milivojević, poslanec vladajoče demokratske stranke. "Oni ne morejo vedeti, ali gre za satiro ali pa za računom res stoji on," še pravi Milivojević.

Dodaja, da se na teh računih pojavljajo tudi grožnje proti srbskim državnikom. "V Srbiji, državi, v kateri je bil nedavno ubit premier, je take grožnje še vedno treba jemati resno," pravi Milivojević.

Spravili so se na enega, dobili so jih na desetine

Ko se je razvedelo, kaj namerava država, so se na Twitterju pojavili računi @vuk_jeremic, @TukSeremic, @VukSeremic in @VJeremic. Svoje lažne račune so kmalu dobili vsi vidnejši politiki v Srbiji, za nameček pa še urad, ki te račune preiskuje.

"Slobodan Milošević je bil brezvezni amater, ki ni znal cenzurirati interneta," po pisanju Blica s Twitterja sporočajo aktualne srbski oblasti.

Na Twitterju se razprave o sporu vodijo pod oznako #pravdazavooka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.