Slovenija
20310 ogledov

Srednjeročna napoved: Nadaljevanje majskega vremena, a s to razliko ...

Nevihta, oblaki, neurje Profimedia
Poletno vreme, ki smo mu priča, se za nekaj časa poslavlja. Kaj lahko pričakujemo?

Na vremenskem portalu Ciklon.si/Srednjeročna napoved na podlagi osveženih prikazov vremenskih modelov omenjajo, da je sezonska napoved prej optimistična za ljubitelje vročega poletja. Dodajajo, da bo junij sicer precej normalen mesec. 

"Po prvem tednu je odstopanje takšno kot smo pričakovali, zelo blizu dolgoletnemu povprečju. In glede na napoved prihodnjega tedna nas čaka nadaljevanje v toplo hladnem stilu. Pravzaprav gre za nadaljevanja majskega vremena s to razliko, da so fronte manj organizirane in pojavi bolj siloviti," pišejo pri Ciklon.si.

Poletna slika, ki smo ji trenutno priča, se bo po njihovih napovedih precej hitro zaključila. "Spet bo kriva višinska dolina s hladnejšim zrakom, ki bo vplivala na vreme pri nas. Tja do 25. junija nas bodo prešle oz. vplivale na vreme pri nas vsaj štiri, kar pomeni da stabilnega vremena, več kot 3-4 dni ne bo." 

Prva motnja nas bo dosegla že jutri, druga v četrtek, tretja prihodnjo nedeljo in četrta okoli 20. junija, napvedujejo pri omenjenem vremenskem portalu, kjer se sklicujejo na vremenski model AI, ki je po njihovih opažanjih najbolj stabilen med vsemi glavnimi modeli.

Napoved po dnevih za prihodnji teden

Ponoči bodo padavine zajele večinoma zahodno Slovenijo in se čez dan razširile nekoliko vzhodneje, najmanj dežja bo na jugovzhodu. Sprva bo pihal jugozahodni veter, čez dan pa bo zlasti na severu zapihal severni veter, najvišje temperature bodo med 21 in 26 stopinj.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, pihal bo severovzhodni veter, proti večeru bo na Primorskem zapihala burja, najvišje temperature bodo med 16 in 21 stopinjami, na Primorskem do 24 stopinj.

V sredo bo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, padavine se bodo popoldne od zahoda okrepile in v noči na četrtek zajele vso Slovenijo, še hladneje bo, pihal bo  vzhodni veter, najvišje temperature bodo med 15 in 20 stopinjami, na Primorskem do 24.

V četrtek bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo dopoldne oz. čez dan postopno ponehale. Od zahoda se bo delno zjasnilo, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, najvišje temperature bodo med 15 in 20 stopinjami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.