Slovenija
44437 ogledov

Srednjeročna napoved: Takšno bo vreme do konca marca

ciklon.si
Marec najverjetneje hladnejši od februarja.

"Mesec marec se je začel z mrzlim vremenom, ki ga prinaša severovzhodni veter. Do nas je prišel mrzel celinski zrak, ki je bolj značilen za januar in februar. Vendar polarni vrtinec je bil takrat premočan, sedaj pa je precej oslabel. Čeprav je še vedno hitrost nad dolgoletnim povprečjem;" srednjeročno vremensko napoved začenjajo vremenoslovci na fb strani ciklon.si.

Nadaljujejo, da bo mrzel zrak bo nad nami ostal še večji del prihodnjega tedna, "zato bo prva polovica marca zanesljivo hladnejša."

Po njihovem tudi v novem tednu ne bo padavin. "Vzhodno Evropo je zajel polarni mraz, ki sega čez večji del Evrope. Jutri ob vdoru višinske doline, nas bo dosegel še bolj mrzel celinski zrak, temperatura na 850mb se bo spustila zlasti na vzhodu pod -10 °C," so zapisali na ciklon. si

V drugi polovici tedna nekaj zelo lepih in sončnih dni

Zaradi višinske kaplje bo v prvem delu nekoliko več vlažnega zraka v srednjih in spodnjih plasteh, zato bo občasno več oblačnost v vzhodni polovici Slovenije. "V drugi polovici tedna pa se bo nad nami okrepilo območje visokega zračnega pritiska, zato se bo zrak v srednjih plasteh precej osušil in nekoliko segrel, zato bo sledilo nekaj zelo lepih in sončnih dni."

In kako izgleda druga polovica meseca marca?

Po zadnjih izračunih ne bo kake bistvene spremembe, anticiklon bo vladal nad Skandinavijo Proti nam pa bo večinoma pritekal s severnimi do severovzhodnimi vetrovi mrzel zrak. Prevladovalo bo večinoma sončno, suho in hladnejše vreme od dolgoletnega povprečja. Tako da se na koncu res zna zgoditi, da bo marec hladnejši od februarja.

Vreme od jutri do petka

  • Jutri bo na zahodu deloma sončno, drugod bo več spremenljive oblačnosti, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, najvišje temperature bodo med 2 °C in 7 °C, na Primorskem do 11 °C.
  • V torek bo večinoma sončno, občasno bo več spremenljive oblačnosti na vzhodu, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, najvišje temperature bodo med 3 °C in 8 °C, na Primorskem do 11 °C.
  • V sredo bo sprva sončno, dopoldne se bo oblačnost od severovzhoda prehodno povečala, popoldne se bo spet zjasnilo, popoldne bo na severovzhodu prehodno zapihal severni veter, najvišje temperature bodo med 5 °C in 11 °C.
  • V četrtek bo sončno vreme, čez dan bo v vzhodni polovici Slovenije več spremenljive oblačnosti, ponekod bo pihal severovzhodni veter, najvišje temperature bodo med 3 °C in 9 °C, na Primorskem do 13 °C.
  • V petek bo sončno vreme, ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, najvišje temperature bodo med 1 °C in 6 °C, na Primorskem do 10 °C.

Ob koncu naslednjega tedna bo sončno in prehladno vreme za ta letni čas.

Komentarjev 3
  • Imelda_Wolff 10:46 07.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Anonraaa78 10:12 07.marec 2022.

    Ne fantazirajte prevec lepo prosim.Meni na telefonu kaze na lepo in vse toplejse vreme po naslednjem vikendu! Temperature naj bi sle tudi do 20 stopinj ali se kaj vec....zjutraj pa naj nebi bilo vec minusa.....tam nekje okoli 5-6 stopinj naj ...prikaži večaj bi bilo. Res ne vem kje dobivate te vase prognostike itd....

  • Avatar PomisliNaSonce
    PomisliNaSonce 07:44 07.marec 2022.

    Vreme se menja na 10 do max 20 dni....tako da se že približujemo spet toplejšemu valu. Po 15.marcu gre spet v temperaturi na gor spet. Samo da prehitro ne zagreje in da aprila v začetku malo spet zahladi. Da sadje ...prikaži več to pomlad preživi, vročine bo še več kot preveč a tud to upamo da v mejah normale kot je bla normalna aktualna zima. Zdi se mi da nas ima vreme zadnje čase kar rad. Glede dežja pa ne skrbet, ker ko bo narava zaživela bo tud tega zadost. Trenutno pa se naj kar še vse skupej spočije