Slovenija
28920 ogledov

Srednjeročna napoved: Zima še ni rekla zadnje

Zima
Prva oslabljena fronta pred nami v noči na soboto.

Za nami je najtoplejše Silvestrovo od začetka meritev. Temperature so bile po pričakovanjih več kot 10 stopinj toplejše od temperatur, izmerjenih med letoma 1991-2020.

Kakšne hude spremembe zaenkrat še ni na vidiku, napovedujejo na vremenskem portalu ciklon.si/srednjneročna napoved. "Tudi v tem tednu bo še vedno pretoplo za ta letni čas," objavljajo. 

Dodajajo, da bo v višinah hladneje, saj ne bomo več v središču območja visokega zračnega pritiska, atlantske motnje pa se bodo večinoma pomikale čez Severno Evropo. V drugi polovici tedna bo postopno hladneje, vendar bo po nižinah še vedno pretoplo, le temperature bodo bližje običajnim za ta letni čas. 

Veter bo obrnil v severozahodno smer in ta smer vetrov za Sredozemlje in tudi nas ne prinaša veliko padavin, edino če gre vdor po zahodni strani Alp, tega pa zaenkrat ni videti.  

Podrobneje po dnevih

Jutri bo pretežno oblačno. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Najvišje temperature bodo med 8 in 14 stopinjami Celzija.

V sredo bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo zlasti v osrednji in vzhodni Sloveniji oblačnost trgala, zvečer se bo spet krepil jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 8 in 13 stopinjami.

V četrtek bo pretežno oblačno, na Primorskem in Notranjskem je možna kakšna kaplja dežja. Zlasti dopoldne bo pihal zahodni do jugozahodni veter, ki bo popoldne oslabel.  Najvišje temperature bodo med 8 in 13 stopinjami.

V petek bo pretežno oblačno, na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 8 in 14 stopinjami.

V noči na soboto nas bo prešla prva oslabljena vremenska fronta, prehodno bo nekaj dežja. V nedeljo pa še druga, največ padavin bo na jugovzhodu, hladneje bo.

Termometer Svet Termometer pokazal kar 20,2 stopinje

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Soljatar 18:49 02.januar 2023.

    zima še ni rekla zadnje??... pa a ste vi tam na Žurnalu pijani, zadeti al psihično moteni??...zima se je uradno začela 21.12.22, se pravi dobrih deset dni nazaj in vi idoti pišete da še ni rekla zadnje?...pejte nazaj v prvi ...prikaži več razred... bi rad videl idota, ki vam je dal službo...