Slovenija
27 ogledov

Šrot že četrtič v boj za župana

Celjski župan Bojan Šrot ne želi pristati na zahtevo KZS in plačati 720.000 evro Žurnal24 main
Letošnje lokalne volitve v Celju bodo zelo zanimive. V boj za župana se bo podal tudi sedanji župan Bojan Šrot, čeprav je še pred nekaj meseci dejal, da ne bo več kandidiral.

Šrot je svojo kandidaturo potrdil na pogovoru z novinarji. Svojo funkcijo pa bo, tako kot že vse od februarja leta 2006, opravljal kot nepoklicni župan.

Javnomnenjske ankete mu sicer kažejo, da bo lahko še naprej zasedal županski stolček. Seveda pa še nič ni odločeno, saj so svojo kandidaturo napovedali že trije kandidati.

Šrot je še v intervjuju za Žurnal februarja lani dejal, da je čas, da njegovo mesto zasede kdo drug. Več v intervjuju.

Prvi je kandidaturo uradno, skupaj s svojim nadrejenim Janezom Janšo, sporočil Janko Požežnik (SDS), sicer direktor Poklicne gasilske enote Celje, za njim pa še magistra Andreja Rihter (SD), nekdanja ministrica za kulturo in sedanja poslanka v Državnem zboru, zaposlena kot kustosinja v Muzeju novejše zgodovine.

Uradno pa bo svojo župansko kandidaturo v ponedeljek sporočila tudi Jana Govc Eržen (LDS), znana zdravnica, specialistka družinske medicine, zaposlena tudi kot vodja zdravstvene postaje v Vojniku, medtem ko naj bi se na uradno najavo še pripravljal tudi Branko Lobnikar (Zares).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.