Slovenija
9764 ogledov

Stanje po regijah: Velike razlike med najboljšo in najslabšo regijo!

Mestni utrip v Ljubljani v času covid-19 Saša Despot
Epidemiološke razmere med regijami se precej razlikujejo.

Ob 1.023 opravljenih PCR testih je bilo v nedeljo potrjenih 24 novih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 2,3 odstoten. 

Sedemdnevno povprečje okužb se je še znižalo in znaša 147, prav tako je nižja 14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev, ki znaša 130. 

Tudi število aktivnih primerov okužbe se še naprej znižuje in znaša nekaj več kot 2730.

 | Avtor:

Regijsko je epidemiološko stanje najslabše v posavski, osrednje-slovenski in primorsko-notranjski regiji, medtem ko so razmere najboljše v zasavski, goriški in koroški regiji. 

Sedemdnevno povprečje okužb na sto tisoč prebivalcev v posavski regiji znaša 10,3, medtem ko je v koroški regiji, kjer je epidemiološka slika najboljša, le ena.

"Po kazalnikih EU je samo koroška regija v oranžni fazi, medtem ko so vse ostale še vedno v rdeči," je na današnji tiskovni konferenci poudaril direktor NIJZ Milan Krek. Skladno s kazalniki EU je za prehod v oranžno fazo treba izpolniti pogoj, po katerem je 14-dnevna incidenca od 50 do 150 in je delež pozitivnih testov PCR 4 odstotke ali nižji oziroma je 14-dnevna incidenca nižja od 50 na 100.000 prebivalcev in je delež pozitivnih testov PCR 4 odstotke ali več. Za prehod v zeleno fazo mora biti 14-dnevna incidenca nižja od 25 primerov na 100.000 prebivalcev in delež pozitivnih testov PCR 4 odstotke ali manj.

epidemija covid-19 podatki | Avtor: NIJZ NIJZ

V bolnišnicah 134 covidnih bolnikov

"V bolnišnicah se zdravi 134 bolnikov, ena oseba manj kot dan pred tem," pravi uradna vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša. "Na oddelkih za intenzivno nego se zdravi 43 bolnikov, tri manj kot dan pred tem. V nedeljo so v bolnišnice sprejeli tri, v soboto pa šest pacientov. Odpustili so včeraj dva bolnika, v soboto šest."

 | Avtor:

Zaradi covid-19 sta včeraj umrli dve osebi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Leo_Genthner 16:59 14.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

  • JZekspert 11:41 14.junij 2021.

    Ali se je začela cenzura na Žurnalu? Zdaj mi je izginil že 4. komentar. Se ne sme reči: korona-nateg- zakaj ne? Imam zelo veliko argumentov za to trditev. Ali ne smem vprašati, kaj bo vendarle zbudilo ljudi, cepljenje dojenčkov z ...prikaži več eksperimentalnimi cepivi (v to smer namreč gremo - zelo jasno)? Zakaj se to briše, čeprav je povsem res in je povsem jasno? No, na cenzuRTV se briše tudi tako nedolžne stvari: ''Odprite šole'''. Ampak to je konec medijev, kakršne smo poznali oz. kar smo mislili o njih..