Slovenija
8431 ogledov

Stanje v Portorožu je nevzdržno, župan sklical izredni sestanek

Portorož Profimedia
Pritožbe nad hrupom v občini.

Piranski župan Andrej Korenika je zaradi številnih pritožb občanov nad hrupom v poznih večernih urah v Portorožu sklical izredni operativni sestanek, poročajo Primorske novice. Na njem so sodelovali predstavniki policije in civilne zaščite, predsednica krajevne skupnosti in medobčinska uprava.

Zdaj sledi sestanek s portoroškimi gostinci, na katerem bodo poiskali skupne rešitve, občina pa bo pripravila tudi spremembo odloka o varstvu javnega reda in miru. V času turistične sezone so poleg tega napovedali več preventivnih meritev hrupa.

Domačini so s prstom pokazali na nekaj lokalov, ki naj bi bili najbolj problematični. Zmotile so jih predvsem elektro zabave ter koncerti.

Najemnik lokala Rock'n'Roll Circus Samo Markežič je za Primorske novice zatrdil, da ne onesnažujejo s hrupom, saj da jih zlahka preglasijo sosedi s svojim ozvočenjem, ob tem pa je dodal, da se "moramo odločiti, ali bomo turistično mesto ali spalno naselje".

Razprava o hrupu v Portorožu je sicer med drugim potekala že leta 2021, ko se je na tapeti najprej znašel lokal Kapelca.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:27 02.avgust 2024.

    Piranski župan je v novicah zasledil novo ureditev glede nočnega hrupa v Trstu, sprejeto na pobudo njegovega kolega in pogruntal, da ne sme zaostajati. Turisti pa se bodo Iz tržaškega zaliva preko Pirana in Portoroža, naslednje leto, če že ne ...prikaži več prej, premaknili v "Poreč". In tako bodo slovenski bogatunčki, ki so v tranziciji "nakupili" zemljišča in nepremičnine nad Avditorijem s širšo okolico, na stara leta pa jih začenja motiti hrup glasbe portoroške promenade, prišli so svojega blaženega miru...

  • Naklonsky 12:02 02.avgust 2024.

    Naj se župan s krajani odloči, kakšno vrsto turizma bi imeli v Portorožu - mladiske fešte, masovni ali elitni. Vse na tako majhnem prostoru enostavno ni možno. Portorož že zdavnaj ni več kos sodobnemu turizmu. Po urejenosti, lokalih, infrastrukturi in lokaciji!

  • kapibara1 12:00 02.avgust 2024.

    Za vzor naj vzamejo tržaškega župana..