Slovenija
7539 ogledov

Ste videli, kako se je Google poklonil Sloveniji?

Google Profimedia Lahko se zaščitite pred nezaželeno pošto.
Slovenija praznuje dan državnosti in s tem obeležuje 33 let od osamosvojitve. Logotip spletnega iskalnika Google je oblikovan v duhu slovenske zastave, ki ponosno plapola.

Spletni velikan Google je brskalnik ob 33. obletnici osamosvojitve Slovenije obarval v slovenske barve. Ko boste v Googlu danes kaj iskali, boste imeli nad brskalnikom slovensko zastavo.

Z dnevom državnosti, ki je tudi dela prost dan, obeležujemo dogodke pred 33 leti, ko je takratna slovenska skupščina 25. junija 1991 po nekajletnih prizadevanjih sprejela ključne dokumente za odcepitev Slovenije od takratne Socialistične federativne republike Jugoslavije (SFRJ) in nastanek samostojne države Slovenije - Temeljno ustavno listino o samostojni in neodvisni Republiki Sloveniji, ustavni zakon za njeno izvedbo in Deklaracijo o neodvisnosti.

Google v iskalnik umestil slovensko zastavo | Avtor: Google/Posnetek zaslona Google/Posnetek zaslona

Slovenija je svojo samostojnost in neodvisnost slovesno razglasila dan po sprejetju ključnih dokumentov, 26. junija 1991, na Trgu republike v Ljubljani, kjer je tedaj zaplapola tudi slovenska zastava.

Slovenija je sicer dan državnosti že v ponedeljek obeležila s številnimi slovesnosti, vrhunec prireditev je bila tudi letos osrednja državna proslava na Kongresnem trgu v Ljubljani. Zbrane je nagovorila predsednica Pirc Musar, ki je ob tem spomnila, da časi pred osamosvojitvijo niso bili lahki, a smo znali videti svetlo prihodnost.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 5
  • Kmodri_ 11:32 25.junij 2024.

    Ah, samo lokalno...pol je pa tole Google početje prej žalitev!

  • Kmodri_ 10:41 25.junij 2024.

    Glede koliko informacij od nas pokradejo bi nam morali še denar nakazati!

  • BoliMeJoli 10:04 25.junij 2024.

    G.P google je to funkcijo omogocil samo za ip-je ki so iz Slovenije. Noben drug clovek z drugih drzav ne bo videl tega napisa na googlu. Dej preden spet pisete take bedarije se malo pozanimajte.