Slovenija
23 ogledov

Število nočitev narašča

Na tradicionalnem martinovem se vsako leto zbere več tisoč Mariborčanov. (Foto: Žurnal24 main
Turizem. Na zavodu zadovoljni, hotelirji veliko pričakujejo od zime.

Štajersko prestolnico je v prvih devetih mesecih tega leta obiskalo dobrih pet odstotkov turistov več kot leto prej. “Načeloma smo z rezultati zadovoljni, saj se na tri vzpenja tudi povprečna doba bivanja. To je več kot v preostalih izrazito tranzitnih mestih,” pravi Milan Razdevšek, direktor Zavoda za turizem Maribor, in dodaja, da se je zelo izboljšal tudi obisk Hiše Stare trte na Lentu in turističnoinformacijskega centra, zaradi česar so letos prešli na poslovanje sedem dni v tednu.

Zimska pričakovanja
“Med krompirjevimi počitnicami smo v hotelih Habakuk in Bellevue ustvarili 500 nočitev več kot lani v tem času in kljub nenehnemu pritisku po znižanju cen nam je uspelo realizirati višjo ceno,” so zadovoljni v Termah Maribor, kjer sicer največ pričakujejo od zime. “Načrtujemo vsaj 15-odstotno rast nočitev. V hotelu Habakuk imamo za januar do zdaj rezerviranih 2.500 sob, v hotelu Bellevue pa nekaj več kot tisoč, kar je polovica lanskih prodanih sob,” pravi Darja Slivnjak iz Term Maribor in pristavlja, da bodo s takšno rastjo lansko zasedenost nedvomno presegli.

Naval na stojnice
Za tradicionalno mariborsko martinovanje, ki bo 11. novembra na Trgu svobode, je oddanih že vseh 37 stojnic; njihov najem stane 250 evrov plus davek, znesek pa se zadnjih pet let ni spremenil. “Praktično ni vinogradnika, ki v našem prostoru nekaj pomeni, pa ga ne bi bilo tukaj,” pravi Razdevšek, ki je zadovoljen tudi s poslovanjem zavoda za turizem, saj ob koncu leta negativne finančne bilance ne pričakuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.