Slovenija
50 ogledov

Štirje otroci v bolnišnici

(Foto: ) Žurnal24 main
Zaradi nenadnega povečanja izpusta klora v zunanjem rekreacijskem bazenu zdravilišča Thermana v Laškem, so morali štiri otroke prepeljati v bolnišnico. Eden je na intenzivnem oddelku.

Štiri otroke, stari so 4, 5, 9 in 15 let, so zaradi vdihavanja klora najprej prepeljali v celjsko bolnišnico, enega pa so morali kasneje s helikopterjem prepeljati celo v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Ta naj bi po naših informacijah zaradi povečane koncentracije klora dobil pljučni edem. Najverjetneje je prišlo do infekcije v prsnem košu pri vdihavanju dražečih plinov, kot sta žveplov dioksid in klor, zato je na intenzivnem oddelku. Vsi otroci naj bi bili s Celjskega.

"Predvidevamo, da je bila tehnična napaka, da je v trenutku prišlo do dviga klora, vendar še raziskujemo," je za zurnal24.si povedala Irenca Ocvirk, vodja tehničnih služb v zdravilišču Thermana. Raven klora se uravnava avtomatično, zato je najverjetneje prišlo do napake v sistemu.

Do predoziranja klora je prišlo le v enem bazenu, v katerem so ga že spravili na normalno raven, vendar so iz preventive vsi bazeni zaprti, pravi Ocvirkova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.