Slovenija
24 ogledov

Stoli pod drobnogledom

V ZDL pravijo, da vodovodni sistem in zobozdravstvene stole vzdržujejo z rednim Žurnal24 main
Legionela. Od 30 vzorcev prisotna v štirih, nizko tveganje za okužbo.

V štirih od 30 vzorcev vode z zobozdravniških stolov, kolikor so jih zdravstveni inšpektorji pred dnevi vzeli v sklopu vzorčenja, so našli bakterijo legionelo. Vsi štirje vzorci, v katerih je sicer število teh bakterij, kot pravijo na zdravstvenem inšpektoratu, ocenjeno kot nizko tveganje za okužbo, so bili iz Zdravstvenega doma (ZD) Novo mesto. A očitno so bili odvzeti pri zasebnih zobozdravnikih, saj v upravi ZD o tem niso bili obveščeni.

“Pri nas so sicer prejšnji teden vzorce vode iz pip vzeli v sklopu rednih kontrol kakovosti vode, a rezultatov še nismo dobili,” nam je povedala Alenka Piškur, pomočnica direktorice za zdravstveno nego.

Glede vode na zobozdravstvenih stolih Piškurjeva pojasnjuje, da v njihovih ambulantah pred začetkom ordinacijske dejavnosti odtočijo vodo za vsaj dve minuti, izvajajo redne servise, redno menjajo filtre in opravljajo dezinfekcije, na pol leta pa tudi toplotni šok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.