Slovenija
15 ogledov

Strela udarila v kmetijski objekt in stanovanjsko hišo

toča na avtocesti A. L.
V naselju Spodnje Pijavško, v občini Krško je zaradi udara strele zagorela stanovanjska hiša, v naselju Močle v okolici Šmarja pri Jelšah pa kmetijski objekt. Voda ponekod zaliva kleti.

Okoli 21. ure je v naselju Močle v občini Šmarje pri Jelšah strela udarila v kmetijski objekt. Gasilci se z ognjem še borijo.

V naselju Spodnje Pijavško, v občini Krško je malo po 19. uri zaradi strele zagorela stanovanjska hiša. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, poškodovani del strehe pa pokrili s kritino.

V naselju Bukošek, v občini Brežice je strela udarila v sistem za zapiranje zapornic. Delavci Slovenskih železnic so napako odpravili okoli dvajsete ure. 

Po podatkih agencije se nevihtna celica trenutno počasi pomika proti jugozahodu. Posamezne plohe ali nevihte so sicer zajele tudi nekatere dele severa države.Ponoči bo nato nevihtna aktivnost nad Slovenijo zamrla sporočajo vremenoslovci. 

Vročina do ponedeljka

Če danes nimamo posebnih razlogov za pritoževanje nad res visokimi temperaturami, bo do konca tedna povsem drugačna slika. "Vse do petka in potem vključno s soboto in nedeljo bo sončno in vroče, temperature bodo okrog 30 stopinj Celzija," je dopoldne dejal dežurni meteorolog Uroš Strajnar in za začetek prihodnjega tedna napovedal spremembo vremena. 

"V ponedeljek bodo temperature padle na okrog 25 stopinj, padavine bodo v začetku prihodnjega tedna pogostejše po vsej državi."

Torej ljudski pregovor, ki izhaja iz svetega Medarda, ki je godoval na včerajšnji dan, se letos ne bo izkazal za pravilnega. Pregovor pravi, da kakršen je dan na svetega Medarda, takšnih dni je cela garda. Poslabšanje sledi že čez slabo četo dni.

Vsebine s področja počitnic in potovanj na forumih med.over.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.