Slovenija
29369 ogledov

Strela udarila v moškega

Strela, nevihta Profimedia
Do nesreče je prišlo med delom.

Pri naselju Huje pri Ilirski Bistrici je včeraj strela udarila v 78-letnega domačina, ko je s traktorjem pobiral seno. Oskrbeli so ga reševalci in ga odpeljali v urgentno ambulanto, so sporočili s Policijske uprave Koper. Kako je z moškim, policisti v svojem sporočilu ne navajajo. 

Kako se zavarovati pred tovrstnimi dogodki? Edina učinkovita zaščita pred strelo je, da se pravočasno zatečete v varno zavetje, izpostavljajo na Upravi RS za zaščito in reševanje (URSZR). 

Pogosto slišimo, da nevihte nismo pričakovali, vendar nobena nevihta ne pride nepričakovano. Med znamenji za preplah so kopasti oblaki s temnim vznožjem in razcefranimi robovi ter razelektritve v ozračju. Več in podrobneje o poškodbah in obvarovanj preberite v članku na tej povezavi. 

Strela, nevihta Ujma Svet Po udaru strele hudo poškodovan gasilec strela nevihta Več primerov Šport 12-letnika med potjo na trening zadela strela

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar NickMason
    NickMason 07:49 12.julij 2024.

    Redkokdaj vremenarji napovejo točno vreme,najboljš da si skrit na varnem non stop potem,posledično nekateri več ne poslušajo teh LOTO napovedi

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:59 11.julij 2024.

    Kljub osveščanju in opozorilom pač eni ne bodo nikoli razumeli.

  • Kmodri_ 18:12 11.julij 2024.

    Slovenija je dežela razelektritev! Tudi pri jasnem dnevu nas lahko zadane strela,če je v radiju 30 km nevihta!