Slovenija
17155 ogledov

Streljanje pred srednjo šolo na Jesenicah

Policija je v petek za dokazi okoli prizorišča grozljivega umora stikala celo po Žurnal24 main
Policija je med preiskavo ugotovila, da je 18-letnik streljal iz avta, izkazalo se je tudi, da je streljal s strašilno pištolo.

Prejšnji mesec smo poročali, da so na Jesenicah pred srednjo šolo odjeknili streli. Nekdo naj bi streljal iz avta. Policisti so med preiskavo sprožili preiskavo in v bližini šole res našli tulce. Gorenjski policisti so v teh dneh zaključili s preiskavo, med katero so opravili hišno preiskavo pri osumljencu. Izkazalo se je, da je 18-letnik streljal s strašilno pištolo, ki po zakonu o orožju ne sodi med orožje, piše Dnevnik, kjer dodajajo, da so jim na kranjski policijski upravi potrdili, se najstnik v okolico šole pripeljal z avtom in med vožnjo dvakrat iz avta ustrelil v zrak.

Čeprav suma kaznivega dejanja niso zaznali, so ugotovili, da je 18-letnik kršil zakon o varstvu javnega reda in miru, kjer je zapisano, da se tistega, ki na javnem kraju nosi, razkazuje ali uporablja dekorativno orožje, imitacije orožja, orožje, ki je namenjeno za alarm, signaliziranje ali druge predmete, ki so po videzu podobni orožju in s tem povzroči vznemirjenje ali občutek ogroženosti, kaznuje z globo okoli 200 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.