Slovenija
3017 ogledov

Streljanje pri Novem mestu, goreča hiša, v zraku helikopter

Policija
1/2
D. M. Fotografija je simbolična.
V streljanju v romskem naselju Šmihel v Novem mestu je bila danes poškodovana ena oseba, ki po doslej znanih podatkih ni v življenjski nevarnosti.

Osumljenca streljanja so policisti že prijeli, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Novo mesto. Na območju Novega mesta je trenutno povečano število policistov, aktiviran je bil helikopter.

Informacijo o streljanju v romskem naselju Šmihel v Novem mestu so na PU Novo mesto dobili danes nekaj po 13. uri, nekaj minut kasneje pa še klic o goreči hiši.

Več policijskih patrulj je skupaj z reševalci vstopilo v naselje. Reševalci so na urgenco odpeljali eno osebo, poškodovano s strelnim orožjem, policisti pa so na kraju prijeli osumljenca in mu odvzeli prostost. Naknadno so na kraj prispeli še gasilci, ki so omejili in pogasili požar v stanovanjski hiši. Povzročena materialna škoda še ni znana.

Na območju Novega mesta je trenutno povečano število policistov iz različnih enot novomeške in sosednjih policijskih uprav. Aktiviran je tudi helikopter slovenske policije, ki po navedbah PU Novo mesto opravlja operativne in preventivne naloge "na varnostno obremenjenih območjih", so dodali na PU Novo mesto.

Kraj dogodka je zavarovan, gibanje je omejeno, preiskava pa je v teku. Kot so še navedli na PU Novo mesto, kriminalisti in policisti izvajajo nujna preiskovalna dejanja zaradi sumov več uradno pregonljivih kaznivih dejanj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 33
  • jan631 19:51 08.september 2024.

    Cigoti se že pripravljajo za novo leto.

  • 4krogci 19:50 08.september 2024.

    no pa poglejmo kaj se dogodilo: Tamala (pod 12 let) ni hotla dat svojmu stricu od 51 let, saj se je sparala za svojega oceta....stric se je ujezu ampak nekako prezvecu to....ko pa jo je dans vidu kako na brjacu ...prikaži več daje svojmu bratu, je pa spustu strele v njo namesto semena...za namecek mu pa se brat od tamale zazge hiso, saj ni mogu dokoncat......mi pa zaradi teh njihovih druzinskih vrednost (vse ostane v familiji) zdej plačujemo intervencije, pa gasilce,

  • sandi76 19:24 08.september 2024.

    Zmanjkalo bakra ?