Slovenija
17 ogledov

Stres poziva, Erniša ne

Anton Stres
1/2
Dejan Mijović
Agitacija. Katoliška cerkev “nezavezujoče vabi”, evangeličani pa puščajo prosto izbiro. Primc želi, da bi lastniki utišali Žurnal

Letaki. Letak s pozivom k oddaji podpisa v podporo razpisu referenduma o družinskem zakoniku so pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK) izdali, da bi vernike “nezavezujoče povabili” k zbiranju podpisov.

Z molitvijo in podpisom

Prejšnji teden smo v okviru podpore civilnodružbenim organizacijam pripravili posebno molitev in spremno besedilo slovenskih škofov. V njem smo vernike nezavezujoče povabili, da se z molitvijo in s podpisom zavzamejo za vrednoto družine ter pravico vsakega otroka do očeta in matere ter tako podprejo pravico vseh državljanov, da se na referendumu opredelijo do družinskega zakonika,” so svojo namero pojasnili pri komisiji Pravičnost in mir pri SŠK.

Evangeličani drugače

Geza Erniša, škof evangeličanske cerkve v Sloveniji, nam je povedal, da tudi v njihovi cerkvi zagovarjajo heteroseksualno družino. “Nismo pa posebej pozivali naših vernikov, naj se na tak ali drugačen način opredelijo do vprašanja. To naj vsak uredi individualno, po lastni vesti in presoji,” je dejal Erniša. “To ni običajen način delovanja naše cerkve,” je dodal.

Komentarjev 9
  • letalo13 18:56 02.september 2011.

    ne pozabiti na zvon 1, ki je njihov in o tem stene molčijo ... bljek, da kozlaš

  • letalo13 18:55 02.september 2011.

    Rode naj malo pobrska, s kom je nekoč sexu ...in če nima slab spomin in malo vesti bo spregledal in utihnil te njegove pastirje

  • letalo13 18:53 02.september 2011.

    no to je slika naše cerkve in njohova glavna dožnost je boriti se proti ZLU...začnite takoj se boriti proti sebi vi cerkev ste največje zlo na svetu že od Konstantina naprej. In tudi vam bo sojeno za vse te p, ...prikaži več, ki stew jih naredili v zgodovini ... če papež lahko deli odpustke, tistemu, ki bi umoril kraljico Elizabeto - potem ima veliko moč večjo od Kristusa !!! malo za razmislek!

Sorodne novice