Slovenija
18 ogledov

Stres za sodelovanje z Jankovićem

stres anton dejan mijovic Žurnal24 main
Ljubljanski nadškof Anton Stres bi si v nedeljo želel večjo udeležbo na nedeljskih volitvah. Obenem je dejal, da zdaj ni "trenutek izključevanja" in da so pripravljeni na sodelovanje z najverjetnejšim bodočim mandatarjem.

Nadškof Anton Stres je poudaril, da je vsak tretji volilni upravičenec ostal doma, kar je skrb vzbujajoče. Slovenski škofje so pred volitvami v pismu opozorili na moralno dolžnost udeležbe na volitvah, a se tretjina ljudi odgovornosti premalo zaveda.

Novemu državnemu zboru in novi vladi želi, da bi bila resnično uspešna v tistih najnujnejših nalogah. Pa tudi, da bi novo vodstvo zdaj in v prihodnje, ko nekateri napovedujejo, da bo še težje, poskrbelo, "da bi vsi naši državljani čim manj boleče prebrodili te težke čase".

Zadovoljen z uspehom NSi

Stres je izrazil veselje in zadovoljstvo, da se je v državni zbor uvrstila NSi, ki sicer "ni edina, ki se sklicuje na krščanske vrednote". Ker je krščanskodemokratska opcija v Evropi stalnica kot eden izmed pomembnih moralnih in kulturnih dejavnikov, je prav, da ima svoje mesto tudi v državnem zboru.

Pripravljeni na sodelovanje z Jankovićem

Na vprašanje, kako si predstavlja sodelovanje z novo vlado, če jo bo vodil predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković, je Stres odgovoril, da bodo sami za sodelovanje. Pričakuje pa, da ne bo slabše in da bo v korist vseh.

Poudaril je, da "zdaj res ni trenutek izključevanja, ni trenutek, da bi zmanjševali katerokoli od človekovih pravic". Težki časi po njegovem mnenju ne bi smeli biti izgovor, da bi se katerakoli od že doseženih pravic, tudi verska svoboda, zmanjšala ali omejila, je poudaril.

Ob tem je dodal, da so z Jankovićem, ki je tudi ljubljanski župan, do zdaj skoraj v vseh primerih dobro sodelovali in da so bili kot sosedje v dobrih odnosih. "Upam, da bo to trajalo," je dejal.

Komentarjev 1
  • rogg 19:46 07.december 2011.

    Izjava mi je všeč. Sodelovati je treba. Dialog je dialog. Tako je prav.

Sorodne novice