Slovenija
7 ogledov

"Strici iz ozadja rušijo Erjavca"

Vinko Gorenak med zaslišanjem Arhiv DZ
Kaj imajo skupnega Simčičevo spričevalo, izstopi iz DeSUS-a in pozivi Karlu Erjavcu, naj odstopi? Strice iz ozadja, je prepričan Vinko Gorenak. Ivan Simčič pa se je danes vrnil v službo.

Notranji minister Vinko Gorenak se na svojem blogu sprašuje, zakaj so Simčičevo spričevalo, dogajanje v DeSUS-u in pritiski na njenega predsednika Karla Erjavca prvorazredna tema v Sloveniji. Kot pravi, so ljudje "vsakodnevno bombardirani s Simčičevim spričevalom, kot da tega ne bi vedela že vsaka stara mama in vsak otrok".

Gorenak pravi, da za tem stojijo strici iz ozadja, ki se "nahajajo na relaciji med WTC centrom za Bežigradom in Murglami, tu in tam pa popijejo kakšno kavo v slaščičarni nasproti državnega zbora".

"Njihove metode delovanja so znane še iz časov rajnke Jugoslavije. Po njihovem in Jankovičevem fiasku so izpred kamer stopili v delno ilegalo in delujejo od spodaj navzgor," nadaljuje minister in dodaja, da je to vzrok za pritiske na Erjavca po odstopu.

"Stvar je popolnoma jasna. Če oslabijo in uničijo Karla Erjavca in DeSUS, potem je konec sedanje vlade. Ta pa, kot že veste, s svojimi ukrepi posega tudi po njihovih privilegijih. Strici iz ozadja ščitijo torej predvsem sebe in svoje privilegije. Privilegijev jim ni dal in jim jih ne more odvzeti niti DeSUS niti Karl Erjavec, privilegije v obliki visokih pokojnin in drugih ugodnosti so si dodelili sami v času, ko so bili na oblasti, sedanja vlada pa jim jih lahko vzame. In prav tega se strici iz ozadja še kako dobro zavedajo. Njihov končni cilj torej ni niti DeSUS niti Karl Erjavec, njihov končni cilj je sedanja vlada."

Gorenak zaključi, da se odbori DeSUS-a, ki izstopajo iz stranke, sploh ne zavedajo, da so le sredstvo za dosego cilja. "Še manj pa se zavedajo tega, da brez Karla Erjavca sploh ne bi bili v državnem zboru."

Komentarjev 29
  • skam 12:02 24.april 2012.

    Sramota so SDSovci,ki vidijo vse povsot zarote,ki jih sami delajo.

  • vest 22:37 27.marec 2012.

    Verjetno je on naredil spričevalo Simčiču in uspešno opravil zpit iz nemščine za Mariniča.

  • Nesrečni 16:49 27.marec 2012.

    Janša in Gorenak sta prišla čisto prašna iz arhiva, ko sta iskala strice, katerim bi kaj podtaknila, toda žal ni bilo nič in morata še naprej živet v paranoji.