Slovenija
76 ogledov

Subotič zapušča Etol

Tomaž Subotič je v zadnjih dneh prodal vseh 20.588 delnic Etola. Za njih je, če Žurnal24 main
Tomaž Subotič je odstopil kot nadzornik družbe Etol. Kot razlog navaja razhajanja glede prihodnosti družbe, odprodal je tudi svoj delež.

Tomaž Subotič v odstopni izjavi navaja, da je kot nadzornik delo opravljal od leta 1996, leta 2008 pa je tudi kupil 10 odstotkov delnic družbe, ki jo vodi Stane Valant.

"Žal pa so se mnenja o nadaljnjem razvoju, ciljih, enotirnem sistemu vodenja, kakor tudi o prevzemu ETOL-a s strani tujega kapitala, med mano in največjim lastnikom [NFD Holding, op. a.] razlikovala. Zato sem pričel iskati primernega kupca in ga tudi našel. Kljub temu, da sem si pri prodaji ustvaril veliko finančno izgubo, še naprej zaupam v delo uprave in s tem v prihodnji razvoj Etola."

"Glede na to, da so pogodbe o prodaji deleža podpisane, je primerno, da odstopim," je v odstopni izjavi zaključil Subotič, za Žurnal24 pa dodatno pojasnil, da je se je za potezo odločil, ker so drugi člani nadzornega sveta preglasovali njegove ideje o vstopu novih imen v lastniško strukturo, ki bi nadomestila propadla holdinga Zvon ena in Zvon dva.

Vonj po dobrih časih izpuhtel
Etol se ukvarja s proizvodnjo arom in eteričnih olj. Po dostopnih podatkih na dan 16. 1. so njeni največji lastniki NFD Holding Staneta Valanta (24,43 odstotka), CBH (11,55), Diamond 10,1, bankrotirana cerkvena podjetja Krekova družba, Zvon ena Holding in Zvon dva Holding (skupaj 15,19), kot lastnik 5,34-odstotnega deleža pa je še vedno vpisan tudi Tomaž Subotič. Ta nam je sicer zagotovil, da je pogodba o odprodaji tega deleža in s tem dokončni umik iz Etola že podpisana.

Po zadnjih javno dostopnih podatkih je imela družba na dan 31. 12. 2009 2,3 milijona evrov izgube, čeprav je v predhodnih letih poslovala z izdatnim dobičkom. Subotič trdi, da so v letu 2010 poslovali dobro, za končno poslovno bilanco lanskega leta pa je po njegovem še prezgodaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.