Slovenija
19 ogledov

Svetovalci na čakanje

Slovenske železnice, ki jih vodi Goran Brankovič, bodo predvidoma še pred koncem Žurnal24 main
Železnice. Na čakanju neuradno tudi Tasić, ki pravi, da o tem nič ne ve.

Slovenske železnice (SŽ) so na čakanje poslale tudi več svetovalcev uprave. “Z nekaterimi smo se dogovorili in so odšli, drugi so sprejeli nove pogodbe po kolektivni pogodbi za bistveno nižjo plačo. Tretji so to zavrnili. Tem smo za 30 odstotkov znižali plače, kar je največ, kot je možno po pogodbi. Vse te smo poslali na čakanje,” je pojasnil generalni direktor SŽ Goran Brankovič.

Tasić: “O tem nič ne vem”

9 milijonov bodo železnice prihranile, ker so se s sindikati dogovorili o znižanju plač.

Brankovič o imenih ni želel govoriti, menda pa bi moral doma ostati tudi Matic Tasić, ki je po razrešitvi z mesta direktorja dobil pogodbo za svetovalca. “O tem nič ne vem, nisem dobil še nobene odločbe,” je povedal Tasič in dodal, da ima pogodbo še do junija.

Brankovič je znova zavrnil očitke, da naj bi spiske tistih, ki naj bi šli na čakanje, sestavljala Albert Pavlič in Silvo Berdajs, zaradi česar sta si nakopala bes čakajočih, ki zahtevajo njun odstop. “Spiske so delali vodje posameznih enot, okrog 220 ljudi,” je zagotovil Brankovič in dodal, da bodo morebitne anomalije preverili.

Delavci na čakanju so včeraj imenovali svoje predstavnike in za četrtek napovedali novinarsko konferenco. Brankovič glavni problem vidi v neustreznem obveščanju. “Nekateri so najbrž napisali imena, pa nič povedali delavcem, potem pa je prišel papir, da gredo na čakanje,” je dejal. S podpisom posebne izjave so vodstvo in sindikati včeraj zagotovili, da čakanje na delo nima nobene zveze z morebitnim ugotavljanjem presežkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.