Slovenija
25402 ogledov

Sveža napoved. Tako bo prihodnji teden.

Sneg
Začenja se meteorološka pomlad, a tudi prihodnji teden bo vreme bolj zimsko kot ne.

Že danes ponoči bo ponekod na Primorskem sneg prehajal v dež, ponekod je možen pojav poledice in žleda. Danes je sicer slovenska Obala dočakala nekaj snega, ki pa večjih preglavic ni povzročal.

Portorož plaža sneg Foto Slovenija Tako je danes na Obali ...

Jutranje temperature jutri bodo od -8 do -4, ob morju in na Goriškem okoli 0 stopinj Celzija. "Petek bo oblačen, v severni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo snežilo, v južni Sloveniji pa rahlo deževalo, zaradi česar bo nevarnost poledice in žleda," svarijo na Arsu. Najvišje dnevne temperature bodo od -5 do -2, na Primorskem od 1 do 5 stopinj Celzija.

V soboto bo pretežno oblačno, predvsem na severu in vzhodu se bo prehodno delno zjasnilo. Popoldne se bodo na zahodu spet začele pojavljati rahle padavine. V nedeljo se bo delno razjasnilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Topleje bo.

Od 5. do 10. marca

"Nad vzhodnim Atlantikom in zahodno Evropo ter občasno tudi nad srednjo Evropo se bo zadrževalo obsežno ciklonsko območje. Nad Evropo bodo prevladovali zahodni do jugozahodni višinski vetrovi, ki bodo tudi k nam prinašali postopno toplejši in občasno bolj vlažen zrak," vremensko sliko pojasnjujejo vremenoslovci na Arsu.

Dodajajo, da bo od ponedeljka do sobote prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami. Po nižinah bo deževalo, popoldanske temperature bodo povečini nad 5 stopinj Celzija.

Svet Accuweather: Čaka nas ekstremna pomlad

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.