Slovenija
35337 ogledov

Sveža natančna napoved višine novega snega

Sneg
Zima še ni rekla zadnje; Arso je popoldne izdal novo opozorilo glede obilnega sneženja.

Vremenoslovci na Agenciji za okolje so popoldne izdali sveže opozorilo: "V petek dopoldne bo dež od severa prehajal v sneg tudi po nižinah. Najbolj intenzivno sneženje pričakujemo sredi dneva in popoldne. Sneženje bo ponehalo v soboto čez dan, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. Največ snega bo zapadlo na Gorenjskem in ponekod na Notranjskem, več kot 40 cm, v večjem delu osrednje Slovenije pa več kot 25 cm. Sneg bo moker in lahko povzroča težave predvsem v prometu."

Najnovejše podrobnosti o prihajajočem sneženju so izdali tudi na portalu neurje.si, kjer so izdali tudi natančnejšo napoved višine novozapadlega snega.

Sneg Pripravite lopate! Slovenija V petek se bo prava zima šele začela in bo trajala vsaj dva tedna

Kako bo konec tedna?

V soboto bo sprva oblačno, sneženje bo čez dan postopno ponehalo, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo popoldne oslabela, napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Dodajajo, da bo v nedeljo bo precej jasno, predvsem na Primorskem in Notranjskem občasno zmerno oblačno. V ponedeljek bo pretežno oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo.

Od 5. do 10. februarja 2018

V prihodnjem tednu bodo naši kraji pogosto pod vplivom ciklonskih območij, ki bodo nastala nad Sredozemljem, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

"Od ponedeljka do sobote bo prevladovalo oblačno vreme z občasnim sneženjem. Temperature bodo primerne letnemu času," napoved sklenejo vremenoslovci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.