Slovenija
20 ogledov

Svoji hčeri dal
 redno službo

Čedomil Vojnič, izvršni direktor Skupine Bernardin, je v svoji hčeri prepoznal n Žurnal24 main
Nepotizem. Hčeri mesto tretjega človeka družbe.

Potem ko je v Skupini Bernardin dve leti delala prek študentske napotnice, je Morana Vojnič, hči dolgoletnega direktorja teh obalnih hotelov Čedomila Vojniča, zdaj tam tudi redno zaposlena. Zaseda mesto tretjega človeka družbe. "Zaposlena je kot pomočnica izvršnega direktorja za operativo, nikakor pa ne držijo govorice, da ima po pogodbi o zaposlitvi pravico do odpravnine v višini 24 plač," so nam povedali v Vojničevi pisarni.

Sodelavci so bili že nezadovoljni
Vojničeva je sicer končala študij na IEDC, poslovni šoli na Bledu. Že njeno dveletno delo prek študentske napotnice, ko je še študirala medicino, pa je v tej turistični družbi med zaposlenimi povzročilo precej nezadovoljstva. Očitke o nepotizmu je Vojnič lani zavračal z razlago, da na podlagi svojih izkušenj lahko prepozna, izbere in vzgoji najboljše kadre, njegova hči pa naj bi s 23 leti imela vse odlike vodje.

Zaradi tega kadrovanja naj bi družbo zapustilo kar nekaj spodobnih ljudi, vodstvo Skupine Bernardin pa odhod strokovnjakov zanika. Tisti, ki so odšli, razlogov svojega odhoda in "nepotizma" niso želeli komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.