Slovenija
32 ogledov

SŽ: na vlak samo še z gotovino

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
S prvim aprilom na vlakih vozovnice ne boste mogli več plačati s kreditnimi karticami. Razlog: mednarodni standardi, ki ne dovoljujejo več plačila vozovnic v off-line načinu.

"Od 1. aprila ne bo več možno plačevanje storitev Slovenskih železnic s plačilnimi karticami Karanta in Mastercard ob nakupu na mobilnih terminalih, torej na vlakih in na manjših železniških postajah," je za zurnal24.si dejal tiskovni predstavnik Slovenskih železnic (SŽ) Marko Tancar.

S kreditnimi karticami boste tako lahko še naprej kupovali vozovnice na večjih železniških postajah, ki so opremljene s stacionarnimi terminali. Kot je razložil Tancar, se za takšen korak niso odločili na železnicah, ampak je to odločitev NLB.

"Zaradi zlorab, ki se lahko pojavljajo pri kartičnem poslovanju, morajo namreč vse banke od 1. januarja letos upoštevati mednarodne standarde. Ti ne dovoljujejo več plačila vozovnic v off-line načinu, v katerem delujejo naši mobilni terminali, temveč zahtevajo vnos pin kode. Za to pa je potrebna povezava z Bankartovim centrom. Ker mobilni terminali SŽ takšne povezave ne omogočajo, je NLB s 31. marcem preklicala pogodbo s Slovenskimi železnicami o plačilu potniških storitev s karticama Karanta in Mastercard preko mobilnih terminalov," je še zapisal tiskovni predstavnik SŽ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.