Slovenija
11259 ogledov

Tako kaže z veselim decembrom v Ljubljani

veseli december v Ljubljani Anže Petkovšek Prižig lučk v Ljubljani in začetek veselega decembra.
Vprašanja, kako bo s prireditvami decembra v prestolnici.

Ljubljana se pripravlja na veseli december, pri čemer bodo upoštevali vsa navodila, ki bodo veljala zaradi epidemioloških razmer v državi, je danes povedal ljubljanski župan Zoran Janković.

"Nekako čakamo decembrske prireditve. Druženja si vsi želimo," je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani poudaril Janković, ob tem pa izpostavil, da bo veliko odvisno od epidemioloških razmer v državi. Ob tem je ocenil, da se bomo kot družba v normalne tirnice vrnili le ob zadostni precepljenosti.

"Zaključujemo s postopkom oddajanja hišk za decembrski čas. Zaenkrat bomo hiške oddali, upoštevali bomo vsa navodila, ki jih bodo dali na podlagi sklepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Ker so hiške zunaj, v prodaji ročnih izdelkov ne vidim težav, niti ne pri gostinski dejavnosti," je dejal.

Prireditve na Kongresnem trgu pa po županovih besedah ostajajo pod vprašajem. "Razmišljamo, da bi na te prireditve spustili le tiste, ki izpolnjujejo pogoj PC, če je to sploh možno, čeprav je vse brezplačno," je dejal. "Upam, da se bomo potrdili in se cepili," je ponovil.

veseli december v Ljubljani | Avtor: Anže Petkovšek Prižig lučk v Ljubljani in začetek veselega decembra. Anže Petkovšek

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Antikrist
    Antikrist 22:04 09.november 2021.

    Pri nas silvestrovanje bo, pa če se Janša na glavo postavi! Približno 30 nas bo na zabavi, brez PCT pogoja!

  • eminenca 20:06 09.november 2021.

    veseli december bo, to ni dvoma ... posvečeni zoki ga ne strpno pričakuje, sicer se ne bi oglasil ... poleti gre folk na morje ni okužb , pozimi je veseli december okužbe se zmanjšajo ... a je še kaj novega ...prikaži več ... ja vmes je pa izredno stanje mimo vseh zakonov ... tko sem prestrašen, da ne morem spat, prosim za uspavala

  • onxxx 19:41 09.november 2021.

    Za kaj bi bil veseli december?? Letos ne.