Slovenija
1950 ogledov

Tako se je predsednik vlade odzval na kazensko ovadbo

Robert Golob Profimedia
Predsednik vlade Robert Golob se je odzval na kazensko ovadbo, ki jo je policija vložila zoper njega zaradi vmešavanja v delo policije.

Polcija je ovadila predsednika vlade zaradi domnevnega političnega vplivanja na policijo. Premier Robert Golob je očitke o vmešavanju v policijo v celoti zavrnil. Napovedal je, da bo vse očitke zavrgel po pravni poti, saj verjame v pravno državo. 

Golob, ki je pred kamere danes stopil v družbi poslancev Svobode in generalnega sekretarja stranke, je danes spomnil, da mineva tri leta od "zaplinjanja Ljubljane", edini politik, ki je bil v tem času ovaden, ker naj bi se vmešaval v policijo, pa je on. "Ne gre za vmešavanje v delo policije, ampak za politični boj 'užaljene političarke', ki se ga gre Tatjana Bobnar vse od njenega odstopa pred dvema letoma," je na očitke, zaradi katerih naj bi ga policija ovadila, dejal Golob.

"Verjamem pa tudi, da bom, enako kot v primeru obtožb o vmešavanju v aretacijo ruskih vohunov, ki so se izkazale za izmišljotine in laž, lahko zavrnil očitke tudi v ostalih primerih," je dejal. S tem je odgovoril tudi na novinarska vprašanja o tem, ali bo zaradi ovadbe prevzel politično odgovornost.

Vztraja namreč, da je šlo v pogovoru med njim in Bobnar "za pogovor dveh politikov med seboj". "Gre za besedo proti besedi dveh politikov in se mi zdi bizarno, da se pogovarjamo o tem, da je na ta račun vložena ovadba s strani policije," je dodal in nadaljeval: "Bobnar je bila tista, ki je še pred volitvami, v času ko je bila zaposlena na policiji, iskala kontakt z mano, dvakrat bila pri meni na lastno pobudo in ona je meni govorila o seznamu janšistov, katerih bo očistila policijo, če bo le dobila priložnost, da postane ministrica." Je pa za slednje dobila njegov mandat, je dodal.

Zatrdil je še, da so se doslej vsi očitki, ki sta jih zoper njega izrekla Bobnar in nekdanji direktor policije Boštjan Lindav izkazali za "čisto laž", pri čemer se v primeru očitkov o vmešavanju v aretacijo ruskih vohunov sam zaradi občutljivosti zadeve ni smel odzivati, so pa to zavrnile druge priče. Na preiskovalni komisiji DZ pa bo pričal, ko dobi vabilo, je dejal.

Bobnar obvestila tožilstvo in protikorupcijsko komisijo

O domnevnih pritiskih nanjo in na tedanjega vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjana Lindava je Tatjana Bobnar še kot ministrica obvestila tožilstvo in protikorupcijsko komisijo, ker je zaznala, da bi lahko šlo za sum kaznivega dejanja. Zatem pa je o njih podrobneje spregovorila tudi pred parlamentarno preiskovalno komisijo. "Premier Golob me je obvestil, da Boštjan Lindav ni opravil naloge glede očiščenja policije, da gre ob tem za izdajo, izpostavil mi je Darka Muženiča in Davida Antoloviča. Zaznala sem, da je premier z direktorjem nacionalnega preiskovalnega urada v neposrednem kontaktu," je dejala Bobnar o dobivanju z Muženičem.

Golobov odvetnik Stojan Zdolšek je v torek dejal: "V primeru, kot je ta, ko gre za očiten napad političarke, ki je bila policistka in ministrica za notranje zadeve, bi moralo biti tožilstvo zelo previdno pri obravnavi ovadbe. Kaj hitro se lahko izkaže, da posamezne trditve, ki so podlaga ovadbe, niso resnične. Tako kot na primer tista o vmešavanju premierja v aretacijo vohunov." Odvetnik je prepričan, da v izjavah predsednika vlade ni mogoče zaslediti elementov kaznivega dejanja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 30
  • aleks1201 11:59 16.oktober 2024.

    S "čisto" vestjo in dvignjeno glavo , pase politik razlaga svojo resnico, ki je v konfuznem stanju njegovih možganov, resnica samo za njega, Pase Golob Robi, tvoj čas je iztekel. Utopi se v pljuncu najmanj 400.000 volilcev.

  • cene12 11:54 16.oktober 2024.

    Endrek.po tvojih komentarjih sodeč, si velik sovražnik Slovenije.Zato čim prej odpikaj tja kamor spadaš.

  • Soljatar 11:54 16.oktober 2024.

    ta nesposoben blefer tako laže, da mu še njegova kurvetina več ne verjeme...