Slovenija
21 ogledov

Telekom izgubil manj od pričakovanega

telefon foto BOBO Žurnal24 main
Skupina Telekom je lani ustvarila dobrih 210 milijonov evrov izgube, kar je 900 tisoč evrov manj, kot je bilo razvidno iz nerevidiranega poslovnega poročila družbe. Razlog slabitev finančnih naložb.

Skupina Telekom Slovenije je glede na revidirano konsolidirano letno poročilo lani ustvarila 210,3 milijona evrov izgube, kar je 900 tisoč evrov manj, kot je bilo razvidno iz nerevidiranega poslovnega poročila družbe. Leta 2009 je sicer skupina ustvarila 29,5 milijona evrov čistega dobička.

Manj prihodkov zaradi slabitve naložb
Poslovni prihodki skupine so lani znašali 843,5 milijona evrov, kar je sto tisoč evrov manj, kot je bilo izračunano v nerevidiranem poslovnem poročilu.

Ivica Kranjčević, predsednik uprave Telekoma Slovenije, meni, da je slabši rezultat v največji meri rezultat slabitev finančnih naložb v jugovzhodni Evropi ter slabitve terjatev zaradi neplačevanja alternativnih operaterjev.

"Pri tem naj izrazim prepričanje, da sta naši največji naložbi na Kosovu in v Makedoniji kljub vsem težavam na dolgi rok upravičeni naložbi in ju je treba razvijati. Trga sta telekomunikacijsko manj razvita in ponujata poslovne priložnosti," je prepričan.

Brez upoštevanja slabitev bi dobiček iz poslovanja dosegel 32,7 milijona evrov, ob rednem plačevanju alternativnih operaterjev pa še nadaljnjih 20 milijonov evrov več, je v poročilu še zapisal predsednik uprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.