Slovenija
6 ogledov

Telekom mora plačati kazen

Amis v tožbi zoper Telekom zahteva odškodnino v višini 56,8 milijona evrov. Žurnal24 main
Telekom Slovenije na svet za varstvo konkurence namere za koncentracijo za 100-odstotni delež družbe Blic.net ni vložil v zakonskem roku.

Svet za varstvo konkurence BiH je odobril koncentracijo na trgu internetnih storitev, ki bo nastala med Telekomom Slovenije in družbo Blic.net. Ker pa Telekom Slovenije koncentracije ni prijavil v zakonsko predvidenem roku, je svet slovenski družbi izrekel kazen v višini 102.000 evrov.

Telekom Slovenije je na svet za varstvo konkurence vložil namero za koncentracijo, s katero namerava postati 100-odstotni lastnik družbe Blic.net. Po analizi podatkov in ugotovljenih dejstvih je svet ocenil, da koncentracija ne bi povzročila rušenja konkurence na trgu internetnih storitev v Republiki srbski.

Ker pa Telekom Slovenije namere za koncentracijo ni vložil v zakonsko predvidenem roku, je svet družbi naložil plačilo kazni v višini 200.000 konvertibilnih mark, kar znaša okoli 120.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.