Slovenija
342 ogledov

Telemach Slovenija podpisal pogodbo za nakup T-2

združena Telemach in T-2 Telemach
Telemach Slovenija je podpisal pogodbo, s katero bo pridobil vsaj 98,06 odstotni poslovni delež T-2.

Telemach Slovenija je danes z Garnolom podpisal pogodbo o nakupu poslovnih deležev v družbi T-2, s katero bo pridobil vsaj 98,06 odstotkov poslovnega deleža T-2, za zaključek transakcije pa je potrebna še odobritev pristojnih regulatorjev. "Največ bodo s tem pridobili naročniki, ki bodo deležni najnovejše tehnologije ter še večje in bolj kakovostne izbire storitev, vsebin in paketov," sporočajo po podpisu.

Telemach Slovenija bo v prvi fazi pridobil 24,9 odstotkov neobvladujočega poslovnega deleža T-2, po odobritvi pristojnih regulatorjev pa bo v skladu s podpisano pogodbo o nakupu poslovnih deležev v družbi T-2 pridobil najmanj 98,06 odstotkov poslovnega deleža T-2. 

Tomislav Čizmić, predsednik uprave Telemacha Slovenija, je povedal: "Z današnjim podpisom smo podjetju T-2 omogočili konkurenčno prihodnost, ki je bila zaradi grožnje s stečajem negotova. S tem prevzemom krepimo naše kapacitete za nadaljnja vlaganja v najsodobnejšo mobilno in fiksno telekomunikacijsko infrastrukturo, napredne tehnologije ter inovativne produkte in storitve. Prepričani smo, da je konsolidacija industrije ključnega pomena za ohranitev konkurenčnosti na slovenskem trgu in spodbujanje digitalizacije ter povezljivosti, kar bo dolgoročno okrepilo slovensko gospodarstvo."

Jurij Krč, večinski lastnik družbe Garnol in prokurist v družbi T-2, je ob tem izjavil: "T-2 je izjemno in uspešno podjetje, ki je zadnjih 20 let paradni konj tehnološkega razvoja slovenskega telekomunikacijskega trga. S to transakcijo bo podjetje T-2 na slovenskem trgu še naprej lahko uspešno razvijalo svoj potencijal. Rešitev, ki jo ponuja Telemach, je ključna za naše zaposlene, stranke in poslovne partnerje. Verjamemo, da bo to partnerstvo prineslo pozitivne spremembe na trgu telekomunikacij in prispevalo k še boljši uporabniški izkušnji za vse naše naročnike."

Transakcija bo poleg konsolidacije mobilnih in fiksnih omrežij obeh podjetij omogočila tudi prepletanje strokovnega znanja, kar bo pozitivno vplivalo tako na slovenske naročnike kot tudi gospodarstvo.  

Združena Telemach in T-2 bosta uporabnikom ponudila tehnološko napredno optično omrežje, izboljšanje mobilnih storitev in neomejene pakete, na državni ravni pa bosta pripomogla k doseganju cilja povezljivosti in pokritosti z omrežjem 5G

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 15:22 14.avgust 2024.

    Naročniki pa iz dežja pod kap!