Slovenija
3 ogledov

Težko čakajo stečaj

Kranjsko sodišče je včeraj prednostno obravnavalo predloga za stečaj Doma opreme Žurnal24 main
Cerkno, Železniki. Zapleti s stečajem otežujejo razmere zaposlenih v Domu opremi.

Čakanje. Sindikat v Domu opremi je Okrožno sodišče v Kranju pozval, naj čim prej okliče stečaj podjetja, da se bodo lahko delavci prijavili na zavod za zaposlovanje. Predlog za stečaj je bil vložen 27. decembra, vendar sodišče o njem še ni odločilo, ker je pristojna sodnica odsotna, obravnava pa prestavljena na ponedeljek.

Plače z zamikom
Delavci. Zaradi likvidnostnih težav družbe prejemajo svoje plače že več kot pol leta z zamikom. Z decembrom se je delo povsem ustavilo, saj je Domu opremi zmanjkalo denarja za nakup materialov za izvedbo naročil.

Čim prej na zavod
Delavci Doma opreme z obratoma v Cerknem in Železnikih so brez dela in prihodkov že dober mesec. Kot zadnja je bila novembra izplačana delna septembrska plača. “Za nas je pomembno, da se čim prej prijavimo na zavod za zaposlovanje. Smo brez dela in brez dohodka,” je razmere za STA opisal sindikalni zaupnik Franci Štucin.

Olga Drabik, sekretarka gorenjske organizacije Sindikata lesarstva Slovenije, je ogorčena, da zadeva na sodišču stoji. “Vsak dan pomeni zaradi odpovednih rokov en mesec čakanja na prva denarna nadomestila,” je poudarila.

50 ljudi je zaposlenih v Domu opremi.

Kaj pravi sodišče
Sodnica za nujne zadeve v primeru odsotnosti je po zagotovilih predsednika kranjskega sodišča Mihaela Kersnika včeraj na zaprosilo Zavoda za zdravstvena zavarovanje Slovenije prednostno proučila predlog za stečaj in ugotovila, da ni popoln. “Predujem ni založen, zato je bil predlog dan v dopolnitev,” je dejal, meneč, da se je sodišče nemudoma odzvalo in zadevo obravnava tekoče, brez nepotrebnega odlašanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.