Slovenija
131 ogledov

Tik pred primopredajo

Ivan Marjek višine dopolnjenega finančnega zahtevka včeraj ni želel komentirati. Žurnal24 main
Knjižnica v Kranju. Pred pridobitvijo uporabnega dovoljenja. Sledita opremljanje in rešitev spora glede dodatka.
2 milijona evrov oziroma nekaj manj, kot so prvotno predvidevali, bo stalo opremljanje, pravi Velov.

Prostore nove knjižnice v nekdanjem Globusu naj bi Mestna občina Kranj prevzela v desetih dneh. To pričakujeta kranjski podžupan Igor Velov in Ivan Marjek, direktor IC Doma, glavnega investitorja prenove Globusa.

Marjek opozarja, da je primopredaja že v teku in da so te dni odpravili še zadnje pomanjkljivosti z nedavnega tehničnega pregleda. Pričakuje, da bo Upravna enota Kranj uporabno dovoljenje izdala v enem tednu. V tem času bo občini posredoval tudi dopolnjen finančni zahtevek zaradi dodatnih del in površine.

Dopolnjen zahtevek
Velov pri sami primopredaji zapletov zaradi dopolnjenega finančnega zahtevka ne pričakuje. “To je v aneksu k pogodbi jasno opredeljeno,” pravi. Kakršenkoli dodaten finančni zahtevek bo občina proučila in se do njega opredelila, dodaja. Marjek se z njim načelno strinja. “Zahtevek na primopredajo ne bo vplival, na izročitev v last in posest občine pač,” opozarja, sicer prepričan, da se bo o tem že pogovarjal z novo mestno oblastjo.

Opremljanje v treh sklopih
Po prevzemu občino čaka še en velik zalogaj – opremljanje prostorov. Projekt so razdelili v tri sklope in za vsakega objavili ločen razpis. Dva so že zaključili in podpisali pogodbi, med drugim za namestitev sortirnega sistema, tretji razpis pa bodo morali zaradi pritožbe ponoviti.

Odprta februarja
Nova knjižnica naj bi po najnovejših predvidevanjih vrata odprla februarja prihodnje leto. Opremljena bo sicer že januarja, en mesec pa naj bi potem potrebovali še za selitev knjig in drugega gradiva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.