Slovenija
13 ogledov

"To pravico moram imeti!"

Zoran Janković Anže Petkovšek
Zagovor. Neuradno naj bi Janković včeraj na sestanek povabil dva redarja.

Ljubljanski župan Zoran Janković je zaposlenim v javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT) naročil, naj odstranijo lisice s 43 vozil obiskovalcev nedeljskega koncerta v Stožicah, ker se mu je zdel ukrep prekomeren, je pojasnil včeraj. Na vprašanje, kje je imel zakonsko podlago za to, je odgovoril: “To naj drugi ugotovijo. Mislim, da v odloku o mestnem redarstvu piše, da usmerjam in nadziram delo redarstva.”

Vendar je Janković v isti sapi dejal, da ni vplival na delo redarjev: “Niti enemu redarju nisem ničesar ukazal. Ti so kazni napisali in na njihovo delo nisem vplival. Zaposleni v LPT so me poslušali in odstranili lisice.”

O njegovi krivdi drugi

“Če sem bil primeren za ukrepanje med poplavami, ko so nastali spori in sem posredoval, menim, da tudi to pravico župan mora imeti,” je dodal. Kolege na redarstvu je vprašal tudi, zakaj niso olisičili vseh 220 avtomobilov (v LPT imajo sicer le 120 lisic), poleg tega naj bi Romana Fortuno in Antona Vozla z redarstva včeraj poklical še na zagovor. Kdo je v tem primeru kriv, pa bodo po županovih besedah ugotovili drugi, ki so za to odgovorni.

Sam meni, da je preprečil kaos in da je ravnal pravilno. Ko je namreč v nedeljo zvečer obiskal Stožice, je na Štajerski cesti srečal panično gospo z dvema otrokoma, ki je odšla prej iz dvorane, ker je bilo enemu od otrok slabo. Povedala mu je, da ne more iti v center plačat odstranitve lisic, ker ji noben taksi noče ustaviti. Zato jo je odpeljal in plačal kazen, nato pa ukazal odstranitev lisic. “Preprečil sem kaos. Kaj če bi se zgodila nesreča, ker bi se po Štajerski cesti sprehajalo 43 družin?”

Komentarjev 6
  • Trsten 13:13 20.september 2012.

    Veliki nadmudrivaĆ bo zjebal celo policijo.Verjetno je bilo na koncertu nekaj njegovih ritoliznikov, ki so jim odpeljali limuzine ali jih olisičili. Golazen pokvarjena.

  • privat 12:54 20.september 2012.

    mene moti ta mafija...ki zapravlja našo bodočnost...! Samo eu na ve da se teh kreditov ,ki so jih oni dvignili ..nikoli ne bojo plačani ali povrnjeni!!

  • dragec 08:46 20.september 2012.

    TE MOTI???