Slovenija
105770 ogledov

Toliko snega lahko zapade v torek

Sneg Epa
Zima bo še enkrat pokazala zobe. V noči na torek prihaja hladna fronta z obilnejšimi padavinami.

"Meja sneženja se bo od severovzhoda proti jugu in jugozahodu naglo spustila do nižin. Snežinke bodo v torek dopoldan najverjetneje dosegle tudi nižje predele Primorske. V torek bo zimsko s sneženjem, ki bo čez dan od severa slabelo in do večera povsod ponehalo. Temperature se bodo v večjem delu Slovenije gibale med -1 in 3 °C," razmere, ki nas čakajo v prihodnjih dneh, opisuje portal neurje.si.

Sneg naj bi tako pobelil skoraj vso državo. "Najmanj snega bo na obali ter v Pomurju in Podravju, največ pa predvidoma na Notranjskem, v osrednji Sloveniji in na Ribniško-Kočevskem koncu. Lokalno bo, glede na današnje meteorološke izračune, zapadlo od 20 do 30 cm snega, v višje ležečih predelih, kjer bo sneg zelo suh, lahko tudi do okoli 40 cm. Po večini nižin bo zapadlo od 5 do 15 cm snega, na severovzhodu Slovenije pod 5 cm," dodajajo. Bolj natančno bodo lahko o predvidenih količinah spregovorili v ponedeljek. 

Sneženju pa bo sledila pozeba. Jutranje temperature v sredo in četrtek bodo med -1 in -7 °C, ponekod tudi pod -10 °C. Nizke bodo tudi dnevne temperature, saj se bodo gibale okoli 5 °C. 

Nizke temperature v sredo in četrtek bi lahko povzročile veliko škode na rastlinah.

vremenska dolgoročna napoved | Avtor: Arso Arso

Agencija za okolje napoveduje, da bo v četrtek in petek pretežno jasno. Slana in pozeba bosta od srede do petka precej verjetni v večjem delu Slovenije. V soboto in nedeljo bo delno jasno, zapihal bo toplejši jugozahodni veter. V ponedeljek bo predvidoma oblačno in deževno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar Leon
    Leon 16:44 04.april 2021.

    Lahko pa vlada pada v torek.....

  • ántihojsar 15:44 04.april 2021.

    Ja, treba uničiti vse prve pridelke, sadje,... da se bo kupovalo umetno od korporacij. Malo čudno a vse verjetneje.

  • Skipi 10:40 04.april 2021.

    Jebo vas in globalno segrevanje, že 4 leto od zadnjih 5-ih je vse pomrznilo, nobenega pridelka.